Avainsana-arkisto: Jarspis’s Allstars

Pikakatselmus, viikko 39 / 2013

[listitems style=article align=left item=16503]
[listitems style=article align=right item=16489]
[listitems style=article align=left item=16453]
[listitems style=article align=right item=16499]
[listitems style=article align=left item=16481]
[listitems style=article align=right item=16478]
[listitems style=article align=left item=16515]
[listitems style=article align=right item=16494]

Jarspis’s Allstars – Läpi ovesta!

Extreme Duudsoneiden Jarpin hassutteluviritykseltä kuulostava Jarspis’s Allstars on ainakin saanut hieman vakavammin otettavaa supporttia taakseen, kun kuuden biisin rähjäyksen on julkaissut muuan Roihis Musika. Jo tämä luo hieman uskoa Jarspis’s Allstarsin kykyihin, mutta silti ”Läpi ovesta!” -pikkulätty ei saanut osakseen luottamusta heti ensisilmäyksellä.

Viimeksi kun räppiä ja rockia koetettiin yhdistää, olivat tulokset melko katastrofaaliset ja jäljelle jäi pitkä darra. Sen jälkeen on ikäänkuin vaistomaisesti suhtautunut kaikkeen moiseen kokeiluun vähintään epäilevästi, vaikka allekirjoittaneen levylautasella pyörivät sulassa sovussa molempien tyylilajien edustajat. Yleensä kun hip hop -levyillä on ollut rokimpaa roiskimista, on kyseessä ollut joko samplaaminen tai äänitorven sävyn muuttaminen räppäämisestä kohti perinteisempää laulua. Riihimäki/Hyvinkää -akselille levinnyt Jarspis’s Allstars ei ole moista säätöä tehnyt, vaan pidättäytyy nimenomaan puhelaulussa. Ja onnistuu tässä kahden maailman yhteentörmäyttämisessä yllättävän hyvin, ilman että lopputulos kuulostaisi liian kornilta. Ja mitä siihen rokkipuoleen tulee, niin kitarat eivät möyri alavireisesti seitsemällä kielellä, vaan pikemminkin 90-luvun skeittipunkin hengessä.

Ei vaadita kummoisiakaan ennustajaneukon taipumuksia, että näkee Jarspis’s Allstarsin olevan eräänlainen väliinputoaja. Se tekee hyvinkin riskialtista musiikkia riskinsietokyvyiltään herkille kohderyhmille. Pakan sekoittamisesta (tai paremminkin sen yrittämisestä) pitää jo noin ajatuksen tasolla nostaa peukkua, mutta toteutus antaa vielä hieman aihetta pampuniskuille. ”Läpi ovesta” oli tosin yllättävänkin positiivinen yllätys, joka jättää odottamaan jos Jarspis jaksaa rynnätä vielä joskus läpi seinästäkin.