Shrinebuilder

Shrinebuilder huhtikuussa Nosturiin

Harvakseltaan keikkaileva doom-metallin todellinen all-stars-kokoonpano Shrinebuilder tarjoilee raskaan musiikin ystäville ainutlaatuista herkkua esiintymällä Helsingin Nosturissa perjantaina 15. huhtikuuta. Muun muassa Saint Vituksen, Melvinsin, Neurosiksen ja OMin jäsenistä koostuva yhtye esiintyy kevään mittaan Helsingin lisäksi ainoastaan Hollannin Roadburn-festivaaleilla sekä Oslossa.

Shrinebuilderin taru sai alkunsa vuonna 2003, kun Sleep- ja OM-yhtyeistä tuttu basisti Al Cisneros ehdotti vokalisti-kitaristi Scott ”Wino” Weinrichille (mm. Obsessed, Saint Vitus) yhteisen bändin perustamista. Myöhemmin mukaan liittyi Neurosis- ja Tribes Of Neurot -yhtyeistä tuttu kitaristi Scott Kelly, ja kokoonpanon täydensi vuoden 2008 alussa niin Melvinsistä, Fantomasista kuin Nirvanan alkuperäiskokoonpanostakin tuttu rumpali Dale Crover. Pitkällisen suunnittelun jälkeen alkuvuodesta 2009 bändi pääsi vihdoin levyttämään kappaleitaan, ja nimetön debyyttialbumi näki päivänvalon Neurot-levymerkillä saman vuoden lokakuussa.

Yhtye viimeistelee parhaillaan toista studioalbumiaan, ja keikalla on luvassa myös uutta materiaalia. Nosturissa Shrinebuilderia lämmittelee muun muassa entisistä Total Devastation- ja Kaihoro-jäsenistä koostuva karhulalainen sludge/stoner-yhtye Demonic Death Judge.

Shrinebuilder (usa), Demonic Death Judge
Pe 15.4.2011 Nosturi, Helsinki
Liput myyntiin ma 31.1.2011 klo 9. 29 eur +toimituskulut. Ennakko: Tiketti ja Lippupalvelu.

www.myspace.com/shrinebuildergroup
www.myspace.com/demonicdeathjudge
www.fullsteamagency.com