Mötley Crüe

Mötley Crüe Rockin’ Hellsinki -tapahtuman päätähdeksi

Amerikkalainen Mötley Crüe konsertoi Rockin’ Hellsinki -tapahtuman pää-esiintyjänä torstaina 7. kesäkuuta Helsingin Kaisaniemen puistossa. Lämmittelijäksi on varmistunut ruotsalainen glam metal-yhtye Crashdïet, toisen lämmittelijän nimi julkistetaan lähiaikoina.

Mötley Crüe on 1980-luvun alussa perustettu yhdysvaltalainen hard rock –yhtye, jonka muodostavat vokalisti Vince Neil, kitaristi Mick Mars, basisti Nikki Sixx ja rumpali Tommy Lee. Yli 80 miljoonaa albumia pitkän ja värikkään uransa aikana myynyt yhtye tunnetaan musiikkinsa ohella myös jäsentensä yhtälailla värikkäistä edesottamuksista, joista he omin sanoin kertovat The Dirt-kirjassa. Huippusuosittu kirja oli omiaan vahvistamaan Mötley Crüen asemaa maailman pahamaineisimpana yhtyeenä.

Mötley Crüen ”Too Fast For Love” -debyyttialbumi julkaistiin vuonna 1981. Ahkerasti kotikaupungissaan Los Angelesissa keikkailleen yhtyeen maine rajuna livebändinä ja sen myötä saavutettu suosio ei jäänyt huomaamatta kansainväliseltä Elektra-levymerkiltä; yhtye sai levytyssopimuksen, jonka myötä ovet suursuosioon aukesivat mm. ”Shout at the Devil” (1983), ”Girls, Girls, Girls” (1987) ja ”Dr. Feelgood” (1989) -albumien myötä.

Alati rajuilla maneereillaan niin lavalla kuin sen ulkopuolella shokeerannut yhtye koki myös miehistönvaihdoksia vokalistin vaihtuessa John Corabiin yhtyeen kuudennella, Mötley Crüe -nimisellä albumilla (1994). Corabi kuitenkin vaihtui jälleen Vince Neiliin Generation Swine- (1997) ja New Tattoo-albumeilla (2000). Jälkimmäisessä rumpali Tommy Lee puolestaan oli vaihtunut Ozzy Osbournen riveistä tuttuun Randy Castilloon.

Yhtye teki näyttävän paluun parrasvaloihin omaelämänkerrallisen The Dirt -kirjan myötä vuonna 2001, ja esitteli yhtyeen myös uudelle sukupolvelle ja faneille. Yhtyeen viimeisin albumi ”Saints of Los Angeles” (2008) on ensimmäinen yhtyeen alkuperäisellä kokoonpanolla sitten Generation Swine -albumin.

Rockin’ Hellsinki:
Mötley Crüe (usa), Crashdïet (swe) + special guest

7.6.2012 Kaisaniemen puisto, Helsinki

Ovet auki klo 16.00
Liput 59 euroa + mahd. toimituskulut, ovelta 64 euroa.

www.motley.com
www.facebook.com/MotleyCrue