TV-resistori

Fonal Records julkaisee uudet Tv-resistori ja Eleanoora Rosenholm levyt keväällä

Fonal Records julkaisee keväällä uudet albumit Tv-resistorilta ja Eleanoora Rosenholmilta. Työnimellä ”Pallolevy” kulkeva Tv-resistorin uutuus sekä Eleanoora Rosenholmin ”Hyväile minua pimeä tähti” ilmestyvät CD, vinyyli ja digitaalimuodossa maalis-huhtikuun vaihteessa.

Edellisen levynsä (”Serkut rakastaa paremmin”, 2006) lähes viisi vuotta sitten julkaissut Tv-resistori on muuttanut ilmaisuaan debyyttilevyn (”Intiaanidisko”, 2004) synapurkkapopista juurevampaan kitarapainotteiseen meininkiin. Levyllä on vivahteita suomi-iskelmästä ja jopa kantrista. Uuden levyn kappaleita voi kuulla tänä vuonna etukäteen Jyrockissa sekä paraikaa valmisteilla olevalla kiertueella. Yksi biisi tulevalta albumilta on jo kuultavilla yhtyeen kotisivuilla.

Aiemmin kaksi albumia Fonalilla julkaisseen (”Vainajan muotokuva” 2007, ”Älä kysy kuolleilta, he sanoivat” 2008) Eleanoora Rosenholmin kolmas levy on syntetisaattoripainotteinen matka pimeän tähden sydämeen ja kaupunkiin. Se on tehty kokonaisuutta silmällä pitäen ja on instrumentaatioltaan orkestraalisempi – sillä kuullaan mm. vierailevia puhallinsoittajia. Mika Rättö on normaalin sanoitus ja sävellystoimensa lisäksi soittanut levyn lähes kaikki rumpuraidat ja myös laulaa yhden kappaleen. Pasi Salmi jatkaa säveltäjänä, tuottajana sekä äänittäjänä ja Noora Tommila kuorruttaa supernovan uniikilla laulullaan. Hyväile minua pimeä tähti ei kuitenkaan ole massiivisen tähden luhistuminen vaan kaksoistähtijärjestelmään kuuluva valkoinen kääpiö joka kasvattaa massaansa yli Chandrasekharin rajan. Eleanoora Rosenholmin näkee myös livenä erittäin kattavalla suomen kiertueella Huhtikuussa. Palkitut musiikkivideot Maailmanloppu ja Ambulanssikuskitar (Kultapumpeli, OMVF 2009) saavat myös jatkoa levyn julkaisun tienoilla.

www.fonal.com
www.eleanoora.com
www.tv-resistori.com