Busta Rhymes
Busta Rhymes

Blockfestissä Ice Cube, Busta Rhymes ja kaikki kotimaiset

Hiphop-kulttuurille omistettu kaupunkifestivaali Blockfest järjestetään Tampereella 17.-18. elokuuta.

Menovinkit, Uutiset · Lisännyt Toimitus ·

Tampereen Ratinanniemessä 17.-18. elokuuta 2012 järjestettävä hiphop-kaupunkifestivaali Blockfest tarjoaa vierailleen kaksi kovaa ulkomaalaisvahvistusta ja kaikki eturivin kotimaiset hiphop-artistit. Viidettä juhlavuottaan viettävää tapahtuma uudella Ratinanniemen festivaalialueella tähdittävät Yhdysvaltain länsirannikon rap-legenda Ice Cube sekä Leaders of the New School -ryhmästä soolouralle ponnistanut itärannikon kasvatti Busta Rhymes.

Los Angelesin pahamaineisessa South Centralissa kasvanut Ice Cube tuli alun perin tunnetuksi gangsta rap -pioneeriryhmä N.W.A:n jäsenenä. Vuonna 1988 julkaistun gangsta rapin kulmakiveksi muodostuneen “Straight Outta Compton” -pitkäsoiton jälkeen Ice Cuve erosi ryhmästä sisäisten erimielisyyksien johdosta ja aloitti oman soolouransa klassikon asemaan nousseella pitkäsoitolla “AmeriKKKa’s Most Wanted”. Hän on toiminut myös Westside Connection -kokoonpanossa, uutta materiaalia on ilmestynyt myös aina muutaman vuoden välein, tureimpina “I Am the West” (2010) ja “Raw Footage” (2008). Artisti tunnetaan myös näyttelijänä, ohjaajana ja elokuvatuottajana. Hänen elokuvistaan tunnetuimpia ovat kulttiklassikot “Boyz n the Hood” ja “Friday”.

Huumoristaan ja omalaatuisesta jamaikalaisvaikutteisesta ulosannistaan helposti tunnistettava Busta Rhymes aloitti uransa vuonna 1990 perustetussa Leaders of the New School -ryhmässä. Underground-piireissä arvostetun kokoonpanon hajottua Busta Rhymes siirtyi soolouralle ja julkaisi ensimmäisen albuminsa “The Coming”, jonka jälkeen häneltä on ilmestynyt useita platinamyynteihin yltänyttä albumia. Mieheltä on luvassa myös uutta materiaalia tulevan “E.L.E. 2: End of the World” -albumin muodossa.

Viisivuotias Blockfest tuo lavalle myös kovatasoisen kattauksen kotimaisia artisteja. Perjantain annista vastaavat mm. uudella “931″-albumilla lähes 11 vuoden levytystauon jälkeen paluun tekevä Flegmaatikot, Asa, Eevil Stö & DJ Kridlokk, Perhosveitsi-Heikki & Lika-Aki ja SMC Lähiörotat. Lauantain ohjelmistoon lukeutuvat mm. Gasellit, Gracias feat. Noah Kin, Stig, Karri Koira ja Ruudolf.

www.blockfest.fi

Tagit:

Keskustelua aiheesta

Katso myös nämä
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta: