Juuke '77 - Yksittäistapaus

Juuke ’77 – Yksittäistapaus

Yhden miehen orkesteri Juuke ’77 jatkaa torniolaista punk-perinnettä ensimmäisellä pitkäsoitollaan. Meno on sen verran reipasta ja riuskaa, että voidaan todeta tällä Kivirannan ikiomalla Patrik Fitzgeraldillakin olevan asiaankuuluvasti perin hyväkuntoiset yläruumiin tartuntaulokkeet.

Varoituksen sanana mainittakoon, ettei Juuken painavaa asiaa kannata yrittää kuunnella autossa. Ensikuulemalla moottoriturvan sanoituksista ei oikein tahdo saada mitään selvää, mutta onneksi sanat on painettu kansivihkoon. Kuulokkeiden avulla levy alkaa hahmottua paremmin ja trubaduurimme paljastuu täysiveriseksi punk-/protesti-laulajaksi. Lyriikoissa, joissa käsitellään niin globaaleja ongelmia, kuin pienen ihmisen olemisen problematiikkaakin ja ennen kaikkea pohjoisen kotikaupungin ympyröiden henkistä köyhyyttä, osuu mies useammin kuin kerran naulaan kantaan. Sanottavansa Juuke osaa tuoda julki perin  hauskasti, mistä kertovat omaperäiset biisin nimet, kuten Potentiaalisen Aikapommin Tunnustukset, Tahdon Kuolla Mosh Pitissä tai härski Ihmiskunta Vetää Käteen.

Musiikillisesti nämä laulut ovat akustisesti esitettyjä enemmän tai vähemmän punkmaisia laulelmia, joissa kuullaan mausteena hiukan sähkökitaraa ja stemmalaulua. Helposti tällainen esitystapa tekee kappaleista liian samankaltaisia, mutta Juuken kappaleissa on mukavasti vaihtelua, eikä levyltä löydy turhaa raitaa. Parhaiten putoaa hiukan garagemainen Oon sun mies. Toimii.

[youtube url=ZwIBMinrR8c]