Handlingnoise - S/t

Handlingnoise – S/t

Kertaluontoisena ambient/noise-projektina alkanut helsinkiläinen Handlingnoise on työstänyt debyyttiään jo vuodesta 2008. Kertaluonteiseksi tarkoitetun ensiesiintymisen jälkeen yhtyeeseen liittynyt rumpali toi soundiin lisää muskeleita, ja niin kehitys kohti postrockia/metallia alkoi. Vuosien saatossa kerääntynyt materiaali on parsittu kasaan Greymarket Mastering -studiolla Kanadassa, joten kyllä tässä näyttäisi ryhmä olevan ihan tosissaan liikenteessä.

Handlingnoise on pieniä yksityiskohtia myöten valmista kauraa. Visuaalinen identiteetti tukee bändin soundimaailmaa joka kokonaisuutena on melko vakuuttava, joskin samalla jokseenkin ennalta-arvattava; post-alueelta ei lähdetä liikaa hötkyilemaan, mutta sävellysten toimiessa en näe siihen juuri tarvettakaan. Post-alaviitteisile vähän epätyypillisempi laulu-instrumentti tuo musiikkiin mukavasti väriä, nousematta kuitenkaan liian suureen osaan.

Yhtye kuulostaa debyytillään erittäin itsevarmalta ja vaikuttaa vahvasti siltä, että se tietää tarkkaan mitä on tekemässä. Soundit tukevat raskasta tunnelmaa, eikä kompromisseihin olla sorruttu. Siltikin, kaikesta vakuuttavuudestaan huolimatta uskon melko vahvasti siihen, että tämä debyyttitäyspitkä on vasta alkusoittoa yhtyeen tuleville uroteoille.