Aihearkisto: Kilpailut

Hieman erilainen juhannusfestivaali

Tänä vuonna Juhannusta voi viettää perinteisten ulkoilmafestarien tai mökkibakkanaalien ohella myös mukavasti keskellä kaupunkia, pölyttömissä ja mudattoissa sisätiloissa, kun Tampereen Tullinaukiolla, Tullikamarin Pakkahuoneella, Klubilla, Telakalla ja Bar Passionissa järjestettävä Valtteri festival tuo juhannustunnelman kaupungin keskustaan. Ohjelmasta löytyy monenmoista rytmimusiikkia, esittelemme alla kolme täkyä oikean juhannustunnelman takaamiseksi. Huomaa myös jutun lopusta löytyvä kilpailu, josta voit voittaa itsellesi kahden päivän lipun tapahtumaan!

Shantel & Bucovina Club Orkestar, to 20.6.2013 klo 00.00 (Pakkahuone)

Saksalainen Shantel & The Bucovina Club Orkestar tanssittaa juhannuskansaa balkanilaisten rytmien tahdissa. Shantel esiintyi pari vuotta sitten Flow Festareilla, ja onnistui luomaan kolkkoon telttaan melko riehakkaan tunnelman.

[youtube url=K9ZX0K7ZwlI]

Red Snapper, pe 21.6.2013 klo 23.00 (Klubi)

Red Snapperin instrumentaalisoundissa jazz ja dub muuttuvat trip hopiksi ja jopa drum’n’bass -rytmeiksi. Varsinaisen keikkansa lisäksi Red Snapper soittaa erityisen akustisen keikan Tullinaukiolla perjantaina klo 19:00.

[youtube url=ev8jUs-omr8]

The Skints, pe 21.6.2013 klo 00.00 (Pakkahuone)

Brittiskan tulevaisuuden nimi The Skintsin avara soundi sekoittaa perinteiseen ska’han myös reggaeta, dubia ja punkia. Youtubesta löytyvien videoiden perusteella ainakin erityisen lahjakas ja monipuolinen bändi.

[youtube url=9NgOTFQHh8s]

Kilpailu on päättynyt! 2 päivän lipun tapahtumaan voittivat:

 • Matti Jatkola
 • Elina Karppinen

Onnea voittajille!

Katsojien valitsemat suosikit, top 5

 • 22-Pistepirkko & The Super Horns
 • Ochre Room
 • Scandinavian Music Group
 • Jaakko Laitinen & Väärä Raha
 • Nicole Willis & The Soul Investigators

Valtteri Festival 2013
Tullinaukio, Tullikamarin Pakkahuone, Klubi, Telakka ja Bar Passion 20.-22.6.2013

To: Shantel & Bucovina Club Orkestar (GER), DJ Andy Smith & MC Honey Brown (UK), Skindred (UK), Nicole Willis & The Soul Investigators, Dumari & Spuget, Ville Leinonen, Voimaryhmä, Eva & Manu trio, Jaakko Laitinen & Väärä Raha, The Bad Ass Brass Band
Pe: The Skints (UK), Red Snapper (UK), 22-Pistepirkko with Super Horns, Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet, Scandinavian Music Group, Eva & Manu duo, Ochre Room, Riitaoja, Tanssiorkesteri Ajomiehet
La: Asa, Death Hawks, Iva Nova (RUS), Motelli Skronkle, Antero Lindgren, Pekko Käppi & K.H.H.L., Surffiveikot, Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset

Liput: 3pv (Klubi & Pakkahuone) 60 eur, 2 pv (to+pe, Klubi & Pakkahuone) 55 eur, 1pv to/pe (Klubi & Pakkahuone) 30 eur / päivä (ovelta 35 eur), la (Klubi) 10 eur (vain ovelta). Tullinaukion, Telakan terassin ja Telakan keikoille on ilmainen sisäänpääsy.

www.valtterifestival.fi

Leftöver Crack -kilpailu

Newyorkilainen Leftöver Crack esiintyy heinäkuussa ensimmäistä kertaa Suomessa. Lammas Zinen lukijana sinulla on mahdollisuus voittaa sisäänpääsy itsellesi ja kaverillesi yhtyeen jo lähes loppuunmyydylle keikalle Bar Looseen to 18.7.2013. Vastaamalla oikein alla esitettyyn kysymykseen, olet mukanan kahden (2) lippupaketin arvonnassa.

Kilpailu on päättynyt! Liput keikalle voittivat:

 • Laura Saastamoinen
 • Henry Levander

leftovercrack.net
www.nem.fi

AC4-kilpailu

Ruotsalainen hardcore/punk-bändi AC4 vierailee maaliskuun lopulla maassamme neljän keikan verran. Osallistumalla Lammas Zinen kilpailuun ja vastaamalla oikein alla esitettyyn kysymykseen, voit voittaa seuralaisesi kanssa sisäänpääsyn yhdelle kiertueen keikoista. Muistathan valita myös mille keikalle haluat osallistua, sillä sisäänpääsyjä jaetaan yksi/kaupunki! Kilpailu päättyy 20.3. ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kilpailu on päättynyt! Sisäänpääsyn keikoille voittivat:

 • Heini Mikkonen
 • Karel Keiramo
 • Outi Hokkanen
 • Niko Huikko

www.facebook.com/AC4official
www.nem-booking.fi

Left Cold -kilpailu

Hämeenlinnalainen Left Cold julkaisi hijattain debyyttiseitsentuumaisensa ”Symptoms of Our Time”. Luvassa metallista hardcorea, kuuntele vaikka itse:

Levyän julkaisijoina toimivat Johnny Park Avenue Records sekä Face Your Gods. Lammas Zinen lukijana sinulla on mahdollisuus voittaa yksi kolmesta arvottavasta finyylistä (keltainen, vihreä tai musta, tuurin mukaan) vastaamalla oikein oheiseen kysymykseen.

Kilpailu on päättynyt. Onnelliset voittajat ovat:
Marko Nyman, Hyvinkää
Kiira Laurila, Hämeenlinna
Petja Narmala, Helsinki

leftcold.bandcamp.com
jpar.blogspot.com
faceyourgods.blogspot.com

No One Is Safe julkaisee debyyttinsä helmikuussa

Lappeenrantalais-helsinkiläinen hardcore-bändi No One Is Safe julkaisee odotetun ensimmäisen täyspitkänsä ”Strike First – Strike Hard” turkulaisen DIY-hardcore/punk-levy-yhtiön Poolside Recordsin kautta. Julkaisupäivä on 22.2.2012. Levy tarjoilee jo livekeikoilta tuttua aggressiivista ja metallivaikutteista hardcorea. Levy julkaistaan 12″ vinyylinä, joka sisältää myös audio-CD:n samaan hintaan.

Ennakkokuuntelu on päättynyt. Bändi arvioi kommentit opjektiivisesti, ja valitsi voittajiksi:
AV Vedenpää
Niklas Forss
Onnea voittajille!

No One Is Safe nähdään julkaisuviikolla seuraavilla keikoilla:

22.2.2012 Pigfarm Beatdown vol. 2 @ Club Rockstars, TALLINN (EST)
w/ Providence (FRA), NMR (EST), N.C.B (EST)

25.2.2012 Kovisteluiltamat vol. 2 @ Pelikenttä, HYVINKÄÄ
w/ Providence (FRA), Out For Justice, Fit My Crime

www.nooneissafe.fi
poolsidetku.tumblr.com

Vaihtoehto pesäpallokenttäfestaroinnille – Lawatanssit 2011 ennakko

Kesällä saa tunnetusti hien pintaan monenlaisissa aktiviteeteissa. Varmastikaan huonoin tavoista ei ole tanssiminen hyvien ystävien seurassa luonnonkauniissa maisemissa. Perinteisemmän pesäpallokenttäfestaroinnin rinnalle on onneksi tullut vaihtoehtoja päästä syleilemään luontoäitiä tanssiaskellusten lomassa. Syvä ry on jo vuosia ollut järjestämässä tapahtumia ja kehittänyt metsässä tanssimisen ideaa eteenpäin, ja olikin korkea aika taas virittää antennit samalle taajuudelle yhdistyksen mystisen miehen Iikan kanssa ja kysellä missä tänä kesänä mennään.

– Syvä ry halusi tuoda Lawatanssit takaisin kehiin. Tapahtumapaikkahan (Mäntyharjulla) on sama, jota rakennettiin yhteistyössä Flowers Of Life -porukan kanssa. Metsäfestiwaal oli projekti, jossa oli hieman erilainen kokoonpano kuin tänä vuonna Lawatansseissa. Alueella on nyt kokonainen infrastruktuuri lavoineen ja teineen festivaalien järjestämistä varten, viime vuonna oli pelkkä metsä, pohjustaa Iikka tämän kesän tilannetta.

LawatanssitMuutoksia on tapahtunut myös musiikkikattauksessa, kun Rap & Hip-hop -artistien ja elektro-aktien lisäksi festareilla nähdään live-bändejä.

– Olemme halunneet tuoda Live -Stagelle kattauksen kiinnostavia bändejä ja projekteja, jotta musiikillinen kokemus olisi kokonaisvaltaisempi ja kattavampi yleisön viihtyvyyttä ajatellen. Festarin kahtena iltana on loistava sekoitus Rapin, Hiphopin ja konemusiikin lisäksi afrobeatia, reggaeta, funkia, psykedeliaa ja rokkaavaa soundia. Pyrimme yksinkertaisesti monipuolisuuteen. Lawatanssien Live -Stage on vaatimattomasti Suomen kovin. Mukana on vanhempia tunnetumpia muusikoita ja uudempaa edustusta.

Musiikkia soitetaan ilmeisesti ympäri vuorokauden, saako festareilla nukuttua ollenkaan?

– Festareilla on musiikkia pitkälle aamuun asti, Syvälawan ohjelma loppuu hieman aikaisemmin yöllä, kun taas Wider -Stagella voi jorata aamupäivään. Live -Stagen ohjelma on rakennettu niin että ei missaa kovia live-vetoisia orkestereita Syvälawalla. Ohjelmassa tulee olemaan myös taukoja. Tänä vuonna nukkuminen on entistä helpompaa kun leiriintyy uudelle leirintäalueellemme, joka sijaitsee kauempana itse festarialueelta.

Keiden artistien esiintymistä et aio Lawatansseissa itse missata?

– Koivuniemen Herrat, Laineen Kasperi, Kallio Underground, Talpa, The Riddler, Texas Faggot, Kiwa ja ehdottomana suosikkina Nummiranta ja Takahahmot, jossa on mukana Piirpauke -yhtyeenkin väkeä. Kerpomullets on myös tiukkaa funkulaa makuuni.

Barely Legal SoundsytemNettisivuilla hehkutetaan äänentoistoa (Barely Legal Sound System), osaatko kertoa siitä?

– Sen verran että kavereilla on homma hallussa, ohessa kuva heidän rakentamista skobeista. Kaverit ovat pyrkineet omien sanojensa mukaan laatuun ”Me ei olla lähdetty tuohon wattijuttuun. Antaa soundin puhua puolestaan” Heidän tavoitteena eivät ole kovat desibelit, vaan puhdas ääni. Olennaista ovat syvät bassolinjat, kirkkaat diskantit ja laaja dynamiikka. Kaverit ovat toimineet UG-skenessä vuosia ja ovat nyttemmin alan ammattilaisia – tykkäävät tehdä soundia puhtaasti, jota UG-skenessä arvostetaan.

Onko jotain hyviä muistoja aiemmilta Lawatansseilta tai Metsäfesteiltä, joista haluaisit kertoa lukijoille?

– No kuutteja oli syntynyt Lawatansseilla 2009 Puumalassa Saimaalla bassovoittoisen musiikkimme ja rennon rantameiningin seurauksena;) Metsäfestareilta tietty edelleen mielessä kun kaadettiin ja kuorittiin monta sataa puuta, tehtiin tukeista lavat ja rakennelmat. Mäntyharjun S-marketin katon kävivät Flowersin äijät purkamassa ja saatiin 3km kolmosnelosta lavojen pohjiksi. Parituhatta musiikin ystävää juhlimassa – Öisessä metsässä ajeltiin mönkijällä, jonka perävaunussa oli kokonaisia bändejä kyydissä keikkojen jälkeen.

Lawatanssit järjestetään kauniilla paikalla luonnonhelmassa, miten hyvin luonto ”kestää” sadat festivaalivieraat?

– Tiet ja alueet ovat rakennettu yleisöä ajatellen. Olemme hakettaneet kaiken karsitun puumateriaalin lavojen edustoille ja panostamme siivouspartioihin, jotka kiertävät aluetta 24h. Festivaalivierailta toivommekin ympäristön huomioonottamista ja omista roskista huolehtimista. Tuhkakuppeja pyrimme sijoittamaan alueelle mahdollisimman hyvin, isommat roskat ovat kuitenkin kerättävissä helpoimmin.

3 hyvää syytä tulla Lawatansseihin?

– Paras musiikki Suomessa
– Ehdottomasti tunnelmallisin ja hienoin festariympäristö Suomessa
– Kaksi hirsibaaria ja fiilis.

Lawatanssit 29.-31. heinäkuuta 2011 Mäntyharjulla
ENNAKKOLIPUT: 50 EUR / 1.7. LÄHTIEN 55 EUR
LIPUT PORTILTA: 60 EUR (lippuja rajoitetusti)
Ikäraja 18 vuotta

Bussikuljetuksia Helsingistä, Jyväskylästä, Tampereelta, Vaasasta ja Seinäjoelta. Lisäinfoa: www.lawatanssit.com

Dead To Me -kilpailu

Kalifornialainen punk-bändi Dead To Me konsertoi Helsingin Tavastialla perjantaina 6. toukokuuta. Lammas zinen lukijana sinulla on mahdollisuus voittaa sisäänpääsy keikalle itsellesi ja yhdelle kaverillesi, sinun tarvitsee vain vastata oikein alla esitettyyn kysymykseen:

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT, VOITTAJILLE ILMOITETAAN HENKILÖKOHTAISESTI!

Dead To Me (usa), Part Time Killer
Pe 6.5.2011 Helsinki, Tavastia
Ovet klo 20, ikäraja K-18
Liput 16 euroa + mahd. toimituskulut. Ovelta 18 euroa.

www.myspace.com/deadtomesf
www.myspace.com/parttimekiller
www.livenation.fi

Dave Mustaine nimmarikeikalla Suomalaisessa – voita signeerattu elämänkerta

Thrash metal -kitaraurho Dave Mustaine tulee bändinsä kanssa Suomeen torstaina 17.3. ja julkistaa samalla juuri suomennetun elämäkerran ”Mustaine – Heavy Metal mustelmat”. Mustaine signeeraa uutta kirjaansa Aleksin Suomalaisessa kirjakaupassa noin klo 14.30 – 16.00. Tämä kirjakauppavierailu ja signeeraustilaisuus ovat Daven ainoat Euroopassa koko ”European Carnage” -kiertueen aikana.

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT, VOITTAJALLE ILMOITETAAN HENKILÖKOHTAISESTI!

www.megadeth.com
www.suomalainen.com
www.paasilinna.fi

End Begins julkaisee debyyttialbuminsa maaliskuussa

Lahdessa vuonna 2003 perustettu END BEGINS julkaisee vihdoin odotetun debyyttipitkäsoittonsa. ”One Step Forward, A Lifetime Back” -niminen lätty sisältää 10 kappaletta perinnetietoista hardcorea, modernia metallisärmää unohtamatta.

Full House Records julkaisee levyn ainoastaan gatefold-vinyylipainoksen, jonka sisältä löytyy koko albumi myös CD:nä. Albumi löytyy kaupoista keskiviikkona 2. maaliskuuta, mutta malttamattomille levy on saatavilla jo levynjulkaisukeikalla perjantaina 25.2. Rooster Festissä Lahden Torvessa.