Kuva: Toxic Holocaust Nosturissa

Toxic Holocaust Nosturissa

Mikäli torstaina Nosturiin saapuneista kourallisesta faneja voi jotain päätellä, ei portlandilainen, Joel Grindiin henkilöityvä Toxic Holocaust ole ainakaan Suomessa pystynyt hyödyntämään uusthrash-buumia Municipal Wasten tavoin, vaikka sitä jo vuodesta 1999 toimineena voidaan pitää jonkinlaisena alan pioneeria. Mutta niinhän se menee, suunnannäyttäjät jäävät usein vaille suurempaa sukseeta raivatessaan tietä perässähiihtäjille.

Eipä sillä, vähälukuinen yleisö oli sitäkin innokkaampi, minkä sai jo jälkimmäisenä lämppärinä (ensimmäisen suomalais-ruotsalaisen Tinnerin missasin silkaa laiskuuttani) toiminut Axegressor huomata. Biiseistä ei kyllä ollut mitään hajua, mutta bändiin saatiin ihan kohtalainen ensikosketus.

Livenä triona operoiva Toxic Holocaust aloitti settinsä ilman sen kummempia krumeluureja, ei muuta kuin rässiä pöytään. Niiden ilmeisimpien Bay Area -vaikutteiden lisäksi yhtyee musiikissa on kuultavissa paljon myös vanhaa Sepulturaa ja punkimpaa crossover-thrashia tyyliin Discharge, ikävä kyllä laiskahko esiintyminen ei tehnyt oikeutta tälle mielenkiintoiselle yhdistelmälle. Siinä mielessä noin puoleen tuntiin jäänyt show oli sopivan mittainen. Tiedä sitten onko yhtyeellä yleensä tapana vetää keikat pikavauhtia pakettiin, vai sekoittiko bändin pasmat lavan vallannut nuoriso, uskoisin kuitenkin, että bändin faneille rutiinomainen esitys oli pienoinen pettymys.