Kuva: The Gaslight Anthem Tavastialla

The Gaslight Anthem Tavastialla

Jos bändi myy loppuun Suomen tunnetuimman rock-klubin ilman isompaa mainostusta, ensimmäistäkään keikkaa tai julkaisua maassa, voidaan olettaa että bändissä on jotain erityistä. Newjerseyläinen The Gaslight Anthem on kasvattanut suosiotaan ruohonjuuritasolla, ja bändin esiintyminen Tavastialla oli varmasti yksi alkuvuoden odotetuimmista. Odotusta ei taatusti vähentänyt se fakta, että helmikuussa bändi joutui perumaan keikkansa vain päivää ennen h-hetkeä myöhästyttyään täpärästi Ruotsin-lautalta.

Gaslight Anthemin soundi on erittäin pelkistetty, mikä asettaa huimasti painoarvoa itse biiseille. Hillittyyn soundiin sopii tietysti myös hillitty esitys, eikä alkukankeudesta setin loppuakohden hieman vetreytynyt esiintyminen missään vaiheessa suoranaiseen lentoon päässyt. Biisit alkoivat toimia keikan mittaan kuitenkina koko ajan paremmin, ja jossain vaiheessa sitä tuli itsekseen ihmeteltyä, että kuinkas monta hittiä bändillä olikaan!

Bändi tyydytti musiikillisesti, mutta kokonaisuus jätti toivomisen varaa, eikä ainakaan tätä epäilijää (vielä) vaientanut stadion-luokan show’lla. Mutta työväenluokan sankarit kuuluvatkin työluokan kapakoihin, eivät hienoille areenoille tai megalomaanisille lavoille.