Pää Kii

Rentut ja punkit Mansessa

Keskiviikko. Pikkulauantai. Fiilis ihan kuin perjantaina, varsinkin kun en ole ehkä vieläkään sisäistänyt sitä että Tampereen kokoisessa kaupungissa on keikkoja jopa keskellä arkea. Jalona aikeenani oli saapua paikalle jo sopivasti ja strategisesti heti yhdeksäksi, mutta zineen liittyvien kiireiden takia se olikin vain toiveajattelua. Kun saavuin paikalle 21 minuuttia yli yhdeksän, piti sisäänpääsyä jopa jonottaa, ja jono ulottui jopa ulos asti. Kyllä muuten huomasi, että talvi oli tulossa. Tosin sen verran mitä myöhemmin vilkuilin oven suuntaan, niin taisin ilmeisesti sattua paikalle juuri sillä hetkellä kun kohdalle osui suurin ryntäys. No, Klubilla oli jo yhdeksän jälkeen enemmän väkeä kuin mitä viikkoa aiemmin oli Fucked Upin keikalla koko illan aikana.

Mitäpä sitä Särkyneistä voi sanoa noin neljän tai viiden biisin perusteella? Onhan tuon nelikon musiikki popiksi renttua, mutta punkiksi nynnyä. Eipä haittaa minua, kun Särkyneet on mielestäni hyvinkin toimiva bändi sekä levyllä että lavalla. Harmi, ettei sitä voinut tämän keikan puitteissa voinut fiilistellä sen enempää kuin mitä nyt pystyi.

Särkyneet 1 Särkyneet 2

Loppuilta menikin kovempien jätkien (ja toki tyttöjen) musiikin parissa. Alituisesta hehkutuksesta ja mediamyllytyksestä huolimatta en ole päässyt sisälle Pää Kii -yhtyeeseen. Kyllä, levykin on kuunneltu ennalta läpi jo pariin otteeseen, mutta ei yhtye kyllä sytytä. Toisaalta allekirjoittanut tuntuu vertaavan Pää Kiitä alituisesti Teemu B:n edellisiin bändeihin, vaikka niihin otetaankin jonkin verran hajurakoa. En tunne yhtyeen materiaalia niin hyvin että osaisin sanoa, saatiinko kolmesta (!) kitarasta revittyä tarpeeksi tehoja irti, varsinkin kun sen kolmannen kitaristin funktio tuntui pääasiassa olevan yleinen härvääminen lavalla. Lutakon keikka oli mielestäni parempi? Hyviä biisejähän Pää Kiillä kyllä on, mutta nyt ei tuntunut lähtevän.

Pää Kii 2 Pää Kii 1

Wasted on puolestaan niin kova bändi, ettei se edes naurata – varsinkaan, kun kohtuullinen urvelojoukko taisi lähteä paikalta Pää Kiin lopetettua. Wasted, tuo vanha koira – ei uusia temppuja opi, mutta nuo vanhatkin näkyvät purevan edelleen. Jossain vaiheessa oli allekirjoittaneella sellainen tunne että Wasted on nähty jo liiankin monta kertaa liian lyhyessä ajassa, mutta kun edellisestä nähdystä keikasta olikin jo pitempi tovi, maistui tämäkin luonnollisesti paremmalta. Wastedhan ei tosin ole heittänytkään kuin vain hyviä keikkoja – tosin jotkin ovat niistä olleet parempia kuin toiset. Epäilemättä tämä oli niitä parempia.

Wasted 1 Wasted 2

Hyvin oli väkeä keskiviikkoillaksi, muuten. Mitenköhän tämä setti olisi vetänyt porukkaa perjantai-iltana?