Overkill @ Teatria, Oulu

Overkill ja Lost Society Oulussa

Oulun Club Teatria oli sijoittanut lauantain thrashmetallipainoitteisen setin aikaiseen iltaan. Overkilliä lämppäävä Lost Society aloitti keikkansa jo ennen puolta kahdeksaa, ja sai soittaa settinsä lähes selväpäiselle yleisölle, jota oli saapunut paikalle muutaman kymmenen henkilön verran. Yhteiskietueen toiseksi viimeinen keikka ei näyttänyt painavan nuorta bändiä, sillä energiaa tuntui riittävän koko lyhkäisen mutta intensiivisen keikan ajaksi. Innokas nuori bändi oli omiaan nostamaan tunnelmaa, ja toimi erinomaisesti Overkillin vanhojen jäärien kanssa luoden tavallaan mielenkiintoisen katselman thrasmetalliin. Lost Societyn jäsenet kun eivät olleet edes vielä syntyneet, kun Overkill ratsasti rässihevolla suosionsa huipulla 80-luvun lopulla.
Lost Society kuulostaa ja näyttää erittäin lupaavalta uuden polven thrashmetallibändiltä, jonka tulevia keikkoja voi odottaa mielenkiinnolla.

Overkillin aloittaessa keikkaa oli yleisöä saapunut jo hieman enemmän, mutta silti jokseenkin nihkeästi. Totesipa yhtyeen keulamies Bobby Ellsworth keikan aikana, että seuraavalle keikalle kaikki tuovat sitten kolme ystävää mukanaan, jotta yhtye jaksaa vielä näinkin pohjoiseen palata. Tosin Overkill tuntuu keikkahistorin perusteella pitävän Suomessa keikkailusta, sillä nähtiinhän bändi viime kesänä Tuskassa.
Overkillin veti keikkansa kokemuksella ja ehkä yllättävälläkin innolla läpi. Vaikka Ellsworth joutuikin soolojen aikana vetämään happea lavan sivulla, jaksoi ukko heilua lavalla ja jutustella mukavia yleisölle.
Kaikkiaan reilun 70 minuuttia kestänyt keikka ei varmasti jättänyt ketään paikalle vaivautunutta kylmäksi, siitäkin huolimatta, että yhtyeen kakkoskitaristi Derek Tailer ei keikalle päässytkään. Bändin settilista kattoi läpileikkausen yhteen tuotantoon aina depyytiltä ”Electic Ageen” asti. Hienoa oli huomata, että bändi sai myös harvapäisen yleisön mukaan laulamaan.
Ehkä ainoana miinuksena voisi mainita liian aikaisen ajankohdan keikalle, ja jos en ihan väärin arvioinut, oli Teatrian tuoppikoko huvennut onnettoman pieneksi.