Kuva: Our Hate Will Destroy You -tour 2009

Our Hate Will Destroy You -tour 2009

Kun neljä amerikkalaista mökäbändiä tuppautuu tiistai-iltanan Nosturiin, alkaa heikompaa metallipäätä hirvittämään. Illan line-up koostui omalla tavallaan kuitenkin melko erilaisista bändeistä, joten odottavan varovaisin mielin Nosturiin suuntasin.

Illan avasi atlantalainen Dååth, joka illan kokoonpanoista edusti ehkä sitä tyypillisintä(/tylsintä) (death)metallia. Thrashia, progea ja industriaalia oli sen verran nimeksi, että kai tätä jossain määrin mielenkiintoisena aktina voi pitää, itse en kyllä kylmiltään saanut bändistä mitään irti.

Throwdownista hardcore-scene on saanut oman Napalm Deathinsa (jos Napalm Deathia ei lasketa hardcoreksi…), sillä viimeinen alkuperäisjäsen Dom Macaluso jäi pois bassosta vuonna 2005. Pitäisikö tällaisten bändien sallia toimia vanhalla nimellään? Toki nykyinen laulaja Dave Peters liittyi bändiin kitaristiksi vielä alkuperäisen nelikon ollessa bändissä, mutta pieni kusetuksen maku touhusta silti jää. No eipä ole bändin alkuajoista musiikillisestikaan paljoa jäljellä. ”You Don’t Have to Be Blood to Be Familyn” ja ”Haymakerin” corevääntö on saanut väistyä tylsän Pantera-apinoinnin tieltä, lähinnä Petersin vokaaleiden ja Alice In Chainsista karanneen Mark Choinieren riffien tasoittaessa jyrkimpiä kurveja. Eipä tarjonnut keikkakaan ihmeempiä elämyksiä, vikana kuullun Foreverin sentään tunnistin entuudestaan. Vaan enpä tullut kuunnelleeksi, vedettiinkö loppuhuudossa vielä ”straight fucking edge forever”. Epäilen!

Unearth palkitsikin sitten pienimuotoisen kärvistelyn, jota pari aiempaa keskinkertaisuutta aiheutti. Alusta asti oli melko selvää, ettei ihan minkään perustylsän pönötyshevibändin keikalla oltu. Meno oli lavalla kuin Dutkiewiczin poppoolla ikään, mutta ilman hassuja viittoja ja lällyjä kertsejä. Rässiä riffiä ja tiukkaa tulitusta, kitarat heittivät riffejään ilmaan sellaista tahtia, ettei meinannut perässä pysyä. Ainoa negatiivinen asia keikassa oli Endlessin puuttuminen setistä, salaa kun sen toivoin olevan senkaltainen kulttiklassikko, että se päätösbiisinä oltaisiin kuultu. Black Hearts Now Reign kyllä hoiti kyseisen tehtävän myös ihan mallikkaasti. Yksi vuoden kovimmista… ei, vaan VUODEN KOVIN keikka, jonka missanneet saavat hävetä himoissansa.

Chimairasta ei enää jaksanut moisen show’n jälkeen kovasti innostua. Ihan mielenkiintoista matskua, josta kyllä himaoloissa saisi varmasti enemmän irti. Synajutut toivat omaa väriään musiikkiin, mutta synkeämpää maalailua olisi voinut viedä pidemmällekin. Kyllä bändi onnistui jopa parissa kohtaa tempaamaan mukaansa, ja yleisö näytti riemuitsevan täysin rinnoin.

Mielestäni kovin suuri vääryys ei olisi ollut, jos Unearth olisi illan saanut päättää. Toki suurin osa yleisöstä oli nimenomaan Chimairaa tullut katsomaan, mutta Unearthin kaltaista livebändiä ja talenttia en muista kyllä vähään aikaan kuulleeni tai nähneeni. Tuhdista lineupista huolimatta onnistunut ja viihdyttävä ilta, varsinkin kun tuli opittua tärkeä seikka emopojista, jotka kuulemma keikoilla ”ei olenkaan riehu, potkii ja huitoo vain ilmaa.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 vastausta artikkeliin ”Our Hate Will Destroy You -tour 2009”

Kommentointi on suljettu.