Machine Head, God Forbid ja Caliban Tavastialla

Lahtelaisia kun ei tuo hevimusiikki tunnu kiinnostavan, jouduin issekseni lähtemään katsastamaan Machine Headia. Tai oikeastaan Calibania, myös vähän God Forbidia mutta hyvin vähän Machine Headia. Onneksi paikanpäällä oli luvassa hyvää seuraa… Junamatkalla oli keikkamatkoille harvinaislaatuista laatuaikaa itselle, hyvää aikaa rauhoittua ja punoa kysymyksiä Caliban-kitaristi Marcin pään menoksi.

Vaikka hengausaikaa haastattelun jälkeen oli useita tunteja, siinä puoli kympin maissa veivanneen Calibanin keikan alku onnistuttiin missaamaan, about puolen piisin verran. Sali oli lähes autio, ja meininki sitämyöten laimea. Bändi esiintyi kuitenkin vakuuttavasti, soitto kulki, ja myös puhtaat laulut toimivat. Uutta ”Opposite From Within” -levyä käytiin vahvasti läpi, lisäksi Shadow Heartsilta mätkäistiin ainakin hitit ”Vicious Circle” ja ”The Seventh Soul”. Kyllä olisi kiva nähdä bändi vaihteeksi esiintymässä tiiviimmän tunnelman siivittämänä.

Kolmikosta toisena veivasi amerikkalainen God Forbid. Musiikki oli tietysti täysin outoa, mutta mukavasti tuntuivat pojat mäiskivan melodista metalliaan. Puhtaat eivät toimineet aivan yhtä jouhevasti kuin Calibanilla, mutta ei toisaalta olleet mistään poiskaan, toisin sanoen biisit toimivat erittäin hyvin kliineineen päivineen. Keikan jälkeen on tullut hamuttua bändin tuotantoa, joten tapaaminen oli sikäli hedelmällinen. Ensi kerralla lähtee sitten vielä paremmin!

Pientä toivetta oli, että Machine Headista saisi jotain irti. Mehut oli kuitenkin pitkän päivän jälkeen poissa, eikä edes Davidian innostanut. Old ja Ten Ton Hammer olivat keikan muita kiintopisteitä, mutta jotain keikan mielenkiinnosta kuitenkin kertoo encorena vedetty Sepultura/Pantera potpuri, joka kohosi huomionarvoisimmaksi vedoksi. Eipä taida olla meikän juttu enää, vaikka loppua kohden täyttynyt sali tuntuikin nauttivan sielunsa kyllyydestä. Uusintakierroksen jälkeen tiiviistä yleisömassasta purkautui hikisen oloisia pojuja.