Machine Head

Jouluisena lauantaina tuli suunnaksi kotomaamme pääkaupunki ja siellä sijaitseva keikkamesta joka myös Nosturi nimellä tunnetaan. Lavalle oli luvassa vanha kunnon Machine Head. Lämppäri Sikth oli peruuttanut lähes viime tingassa ja paikkaamaan oli saatu Bendover. Läskiheviä aivan helvetisti sanat väärin lausuvalla laulajalla. Ihan ok vetoa muuten kylläkin, mutta tylsää. No eipä sitä Bendovereita tultu katsomaankaan, vaan Machine Headia, joka oli vetänyt mestan taas täpötäyteen. Jengiä oli aivan helvetisti, tuntui että lähes puolet enemmän kuin viimeksi (12.12.2001 tai jotain sinnepäin, ei voi muistaa), vaikka silloinkin keikka oli muistaakseni myyty loppuun.
Vähän alle tunnin odottelujen jälkeen saatiin itse bändi lavalle ja ykkösenä lähti uuden ”Through The Ashes Of Empires” -levyn eka biisi Imperium. Ihmisiä tuntui olevan niin paljon, että edes pittiä ei muodostunut, tosin se korjaantui parin biisin jälkeen. Machine Head soitti jälleen loistavasti, ja biisit tulivat lähes kuin levyltä suoraan. Jos bändin on nähnyt ennen tai live-levyä kuunnellut, niin luulisi tietävän. Kappaleita kuultiin koko bändin uran saralta sopivasti, flopahtaneelta numetalhirvitys-levyltä ”Supercharger” kuultiin onneksi vain sen ainoa hyvä biisi Trephination. Helmistä puheen ollen vielä MH:n pojat innostuivat vetelemään covereita keikan loppuvälissä ja yleisö huusi äänensä Sepultura-coverin puolesta. Ilmeisesti vakioksi noussut Metallica versiointi kuultiin myös. Välillä sympaattinen keulahahmo Rob Flynn innostui heittämään juomaläppää ja kehuskelemaan Suomea.
Biiseistä vielä sen verran että keikan aikana kuultiin myös Davidian, Take My Scars, Blood For Blood, The Blood The Sweat The Tears sekä Block, joka lopetti keikan. Machine Head slovari osastoa edustettiin myös parilla veisulla: The Burning Red ja Descend The Shades Of Night, joista varsinkin jälkimmäinen oli todellakin keikan kohokohtia. Pari circle-pit yritystäkin lähti mutta vasta jälkimmäinen onnistui edes jotenkin.
Konepää ei tälläkään kertaa jättänyt kylmäksi ja tulevaisuus näyttää varsin valoisalta mikäli heput jatkavat uusimman levyn linjaa. Machine Head tuli ja rankaisi ja toivotan tervetulleeksi taas jatkossakin, sen verran hyvä keikka oli taas.