Indie-iltamat, osa 2

Paluu S-Osiksen ja TVO:n tiloihin tapahtui noin kymmenen maissa illalla. Tänään lavalle nousisivat Indie Iltamien toisessa osassa mm. vieraat ruotsista ja jenkeistä, eli Nine ja From Ashes Rise. Ulkolaistähtien seurana olivat Turun metalcoreylpeys Callisto ja suomen emopunkin nousutähti Disco Ensemble. Illassa piti myös nähdä Endstand, joka kuitenkin peruutti keikkansa rumpalin loukkaantumisen takia.

Ensimmäisenä soitannon aloitti Callisto, TVO:n tiloissa. Tupaten täyteen ahtautunut kansa kyllä nautti hypnoottisen mäiskeen äänistä. Pojat kävivät läpi tiuhasti uutta levyään ”True Nature Unfolds”, ja vaikka mieli olisi tehnytkin jäädä katsomaan suomen Neurosista pidemmäksi aikaa, aloitteli Nine jo S-osiksen puolella.

Hiukan aikaa sitten suomessa jo vieraillut Nine aloitti keikkansa ilman sen pidempiä puheita ja kansa oli mukana. PA-kaapitkin meinasivat menossa monta kertaa nurin mennä kun Nine paukutti hittejä toisen perään. Killing Angels -platan biisit tulivat taas tutuiksi, ja meininki oli hyvä. Lauantain bändien päällekkäinen soittojärjestys oli kyllä värkätty huonosti, sillä jos halusi nähdä kaikki bändit, missasi toisen alusta noin 15 minuuttia tai enemmänkin. Ninen veivatessa encorea oli siis aika lähteä katsomaan Ameriikan vieraita.

Muun muassa Tragedyssä vaikuttavien heppujen toinen orkesteri From Ashes Rise oli siis kehissä TVO:lla, ja aika tykitystä se sitten olikin. Uudelta Nightmares -levyltä kuultiin kolmisen biisiä ja välispiikeissä puitiin niin politiikkaa kuin straight edgeäkin (joita on kuulemma Suomessa noin 2 henkilöä). Bändin basistille oli käynyt jokin haaveri ja hän soitti koko keikan istualtaan. Orkesteri oli muuten aggressiivisella päällä ja vaati kokoajan olutta. Helvetin hyvää hardcorepunkkia F.A.R. kuitenkin tykitti ja veti ehdottomasti yhden parhaimmista keikoista tänä vuonna.

Illan päättäjä sitten olikin Suomen emoylpeys Disco Ensemble. Huikean suosion saanut bändi soitti täydelle S-Osikselle ja mikäs siinä, sillä jengiin tuntui uppoavan. Sohvilla istuskelun ja epämääräisen toiminnan seuraamisen ohessa tuli DE lähes missattua, mutta sen voinen sanoa että Viper Ethics plattaa tuli tuutin täydeltä ja Transatlantic sinkkuakin purettiin pari biisiä. Soittivatpa pojat yhden uuden biisinkin mikä ei ollut yhtään hullumpi. Mainio ilta ja mainiot bändit, lisää tällaisia!