Kuva: Danko Jones Tampereen Klubilla

Danko Jones Tampereen Klubilla

Tampereen Klubin loppuunmyyminen maanantai-iltana ei ole aivan läpihuutojuttu. Kanadan rock-trio Danko Jones onnistui tässä melkoisen vaivatta epäkiitollisesta päivävalinnasta huolimatta. Yhtyeen mutkaton rock on saavuttanut suurta suosiota maailmanlaajuisesti ja vienyt trion ympäri maailman loputtomille kiertueille. Pitkän tauon jälkeen Danko Jones palasi jälleen Suomen kamaralle toitottamaan rockin ilosanomaa.

Allekirjoittaneelle illan pääesiintyjä Danko Jones on muutamaa radion tehosoitossa ollutta kappaletta lukuunottamatta miltei uusi tuttavuus. Yhtye kuitenkin otti luulot pois koko yleisöltä melko railakkaasti. Ensimmäisestä tahdista lähtien yhtye kaahasi kappaleita läpi melkoisella vauhdilla, suurempia hengähdystaukoja kyselemättä tai pyytelemättä. Sen kerran, kun yhtye oli hetken hiljaa, yleisö huusi senkin edestä.

Mitä mieltä onkin fraasista ”osaa ottaa yleisönsä”, Danko Jones taitaa tämänkin osion suvereenisti. Vokalisti Jonesin ja yleisön välinen interaktio oli erittäin lämminhenkistä ja innostunutta, välispiikkien aiheiden kulkiessa mutkattomasti AC/DC-hihamerkkien kautta oraaliseksiin ja kaikkeen muuhun kuviteltavissa olevaan. Miehessä on selkeästi stand-up -koomikon vikaa.

Danko Jonesia ei voi parhaalla tahdollakaan kuvailla erityisen syvälliseksi yhtyeeksi. Kappaleiden teemat pyörivät rock-uskottavasti rakkauden, kiertue-elämän kirjoittamattomien sääntöjen sekä tietysti naisten ympärillä. Erityisesti naisten, vaikka yleisön miespuoliset osanottajat vokalistille rakkauttaan vannoivatkin huomattavasti naisia enemmän.

Kupletin juoni oli tällä keikalla varsin simppeli: rouheata rockia, joka ei edes yritä keksiä pyörää uudelleen, vaan paahtaa hyväksi havaitulla kaavalla riffistä toiseen. Homma hoidettiin ammattitaidolla, sekä röyhkeän tinkimättömällä asenteella, kieli tiukasti poskessa. Ei Danko Jonesia ihan syyttä haukuta hyväksi livebändiksi.