Catharsis Torvessa

Keikkaraportit · Lisännyt ·

Catharsis @ Torvi, Lahti

Catharsis (usa), Endstand, Morning After
Torvi, Lahti 14.10.2001

Oli synkkä ja myrskyinen sunnuntainen syysyö. Lahden Torveen oli kerääntynyt sekalainen, enimmäkseen krapulainen, joukko erilaisia hippejä kuuntelemaan ja katselemaan ulkomaalaisia. Coca-Colan (perustaja John Cocacola) kotikaupungista Atlantasta oli itäblokin kautta Suomeen saapunut Catharsis, jota lämmittelivät siinä kuitenkaan onnistumatta (ei tullut pisteitä, edes kauniilta naiskitaristilta…) Endstand ja Morning After.

Itse missasin illan ensimmäisen orkesterin, eli Morning Afterin. Kyseltyäni ihmisten mielipiteitä ko. spektaakkelista, osa kehui illan parhaaksi. Tiedä häntä, mutta enpä ihan paskaksikaan jaksa uskoa. Endstand soitteli sitten omia biisejän. Oli kiva kokemus pitkästä aikaa kuulla näitä Suomi-hardcoren ikoneita. En tiedä pettivätkö vaikkuiset korvani, vai olisikohan rokkivaikutteet hitusen vähentyneet. Nykypäivänä harvemmin kuullut välispiikit, joissa puitiin mm. kasvissyöntiä ja lasten kasvatusta, antoivat viitteitä siitä mitä tuleman pitää. Hyvä setti siis.

Catharsista en ollut ikinä ennen tätä iltaa kuullut, mutta pienellä hajulla olin mistä oli kysymys. Olin kuullut muun muassa, että laulaja on koditon omasta tahdostaan. En uskaltanut toivoa älytöntä myllytystä tanssilattialla, olihan kyseessä ilmiselvä hippi! No, keikka kuitenkin alkoi. Ajoittain hyvänkin kuuloiset runttauskohdat pilattiin loppujen lopuksi mitään sanomattomilla fiilistelykohdilla tai huohotuksella. Laulaja oli myöskin pettymys, varsin heikkoa oli artikulointi. Juttua kuitenkin piisasi biisien välillä. Tuli ajoittain hitusen vaivautunut olo kun äijä tuli aivan nenän eteen puimaan, muutenkin epämiellyttävä otus sylkileikkeineen sun muine omituisuuksinenn. Ihan hyvää asiaahan siellä kuitenkin puitiin ja hyvä niin. Omaa kuppikuntaani tämä ei kuitenkaan nähtävästi miellyttänyt, mutta poliittisesti aktiivisemmat skidit olivat varmasti tohkeissaan.

Kokonaisuudessa vaisu tapahtuma, jossa hyvänä puolena kuitenkin lähes sata paikalle vaivautunutta kidiä, joka varmasti sai John Roosterin hieromaan karvaisia käsiään. Väsynyt ilta sai arvoisensa päätöksen, kun hiivin himaan puoli yhdentoista maissa.

Katso myös nämä