BTHC10 @ Baarikaappi, Pori

BTHC10

Hirveän montaa kertaa en ole Porissa käynyt sen jälkeen, kun muutin sieltä pois. Tampere ei kuitenkaan kykyne tarjoamaan kaikkea, vaan BTHC-kekkereille osallistuminen oli päätetty jo kesäkuussa. Baarikaapissa järjestetyt kymmenennet kekkemot eivät tosin näin ulkopuolisen silmin saavuttaneet muotoaan täysin kivuttomasti: bändien julkistamiset menivät yllättävän pitkälle eikä viime hetken muutoksiltakaan vältytty, kun jyväskyläläinen lekabändi Upright peruutti keikkansa. Käsittääkseni kyseessä oli niinkin arkinen asia kuin erään toisen keikan tuoksinnoissa osumaa ottanut räplyä, eikä mitään sen dramaattisempaa (Näin unta, että erästä bändin jäsentä ammuttiin Jyväskylän yössä).

Perjantai

Kunhan ensin oltiin päästy edes Poriin asti, niin sitä pystyi hoipertelemaan Baarikaappiinkin. Rytinät aloittanut, Lappeenrannasta saapunut Weight of Disgust ei ollut itselleni mitenkään tuttu entuudestaan. Ei ihmekään, kun bändi on ollut kasassa vasta muutaman vuoden ja julkaisunsa ovat olleet omakustanteita. Kun yksikään biisi ei ollut tuttu, niin keikka tuntui melko pitkältä vaikkei oikeasti niin pitkä ollut että siitä kannattaisi valittaa. Mitään sen suurempia himoja bändi ei tällä keikalla herätellyt bändin kuulostaessa paikoin geneeriseltä, mutta ihan hyvä startti kuitenkin.

Out of Breathilla on sentään jo nimeäkin, mutta jotenkin itseltäni on jäänyt bändi välistä. Olihan siinä menoa ja meininkiä, mutta vähän vaan kylmäsi sen papparaisen puolesta, joka oli silminnähden innoissaan esiintyvistä bändeistä vaikka tuskin oli edes päätynyt paikalle bändien takia. Tämä vanha herra taputteli innoissaan, mutta oli toistuvasti saada monosta. Tämän äijän peräänkatsominen vei huomiota jopa lavalla toikkaroivasta bändistäkin, eli nyt kävi näin vaikka lavan edustan tuntumassa koko ajan oltiinkin.

bthc_weight-of-disgustbthc_out-of-breathbthc_no-second-thought

Perjantain osalta hommat laittoi nippuun porilainen No Second Thought, joka on tainnut soittaa suunnilleen jokaisilla BTHC-festeillä joiden aikana bändi on ollut olemassa. Oliko tämä nyt sitten kolmas vai neljäs kerta? Nythän bändiä ei ollut edes buukattu koko festeille, vaan se iskeytyi viime hetken paikkaajaksi Uprightin tilalle. NST ei näköjään voi pysyä erossa lavalta vaikka kovasti yrittäisikin. Koko keikan ajan tuli mietittyä minkä eläimen näköinen päähine rumpalilla oli päässään. Keikan jälkeen se paljastuikin huskyksi, joka oli melko lyhyen mutta intensiivisen keikan jälkeen imenyt pesusienenä varmasti kymmenisen litraa nestettä kantajansa päästä. Sellainen keikka se.

Lauantai

bthc_kill-the-curseKun päivän mittaan oli tehty joululahjaostoksia (pääasiassa itselle) ja tsekattu torille pystytetty Angry Birds -leikkipuisto, oli taas aika mennä Baarikaappiin ottamaan iltasnapsi. Lauantaita kohtaan itselläni oli tosin suuremmat odotukset, kun jo pelkästään illan ensimmäisen ja kolmannen bändin takia olisi ollut valmis matkustamaan Poriin asti. Tuo ensimmäinen niistä oli Kill the Curse.

Olen ehkä sanonut tämän jo aikaisemminkin, mutta sanon sen taas: Kill the Cursen ”Of Conformity and Death” on ollut vuoden soitetuimpien levyjen joukossa meikäläisellä, ja tämä oli jo kolmas kerta kun vuoden 2012 aikana onnistuin tsekkailemaan bändin keikalla. Tosin tämä oli vasta ensimmäinen kerta kun näin bändin missään sen jälkeen, kun pääsin levyyn kunnolla sisälle. Tätä taustaa vasten voi itse kukin arvailla, onko minulla mitään negatiivista sanottavaa Kill the Cursen BTHC-vedosta?

Tähän väliin osui melko kova yllätys. Bad Rep -nimisestä bändistä en ollut tätä ennen kuullutkaan, mutta tuo turkulaisbändi vaikutti erittäin pätevältä tämän keikan perusteella. Keikan yhteydessä hankittu kasetti on muuten hyvä. Sekä kasetilla että keikalla tuli törmättyä sellaisiin kohtiin, että pää nyökähteli hyväksyvästi ja paikoitellen jopa aggressiivisen näköisesti. Luulisin että tästä bändistä kuullaan vielä?

bthc_bad-repbthc_cold-inside

Vaikka Bad Rep vetäisikin hyvän keikan, niin Cold Insiden jälkeen taas ei mikään tuntunut enää miltään. Yhtye vaikuttaa muuttuvan vuosi vuodelta brutaalimmaksi, ja oikeastaan tällä keikalla hyödynnetty projektori tuntui vain olevan luonnollinen lisä yhtyeen mustanpuhuvalle musiikille, eikä mikään päälleliimattu kikka. Itse setistä en muista tätä kirjoittaessa kyllä paljoakaan, mitä nyt uutta materiaalia tuntui olevan setissä melko paljon. Kannattaisi tosin varmaan kirjoittaa keikkaraportit melkein heti keikan jälkeen eikä vasta kahden viikon perästä.

Siinä oli BTHC vuoden 2012. Minä kiitän, kuittaan ja päätän täällä päässä.