Kuva: Kieltolaki

Kieltolaki

Terve Häiris!!! Miten menee? Sulla on kuulemma naama paskana, mistäs tämä johtuu?

Ihan ok muuten mut tosiaan silmä mustana ja melkoinen kuhmu otsassa. Yks kaveri päätti kossupäissään kokeilla painitaitojaan multa kysymättä… Pää edellä asfalttiin ja nyt sitten imitoidaan pandaa jonkun aikaa.

Kieltolaki avasi pelin kasetti-demolla, sitten tuli single, sitten 7″ep, joten lienee loogista että seuraava julkaisunne on 12″… Kerrohan tästä, montako biisiä levylle tulee, minkä nimisiä, mistä kertovat, tuleeko levylle kovereita jne… Minkäslaiset fillikset itselläsi on levystä, oletko kaikinpuolin tyytyväinen?!

Tosi hyvät fiilikset! Kyllähän sitä oman soiton heikkouksia joutuu välillä kärvistelemään mutta yleisesti ottaen tosi onnistunut nauhoitus! Nyt sitten toivotaan että homma toimii vinyylilläkin. 15 omaa biisiä mm. Massahypnoosi (eli lp:n nimibiisi), Korruption kaupunki, Ikuinen kesä kaikille, Pahoinvointiyhteiskunta jne. Nimistä voinee päätellä, ettei tätä levyä välttämättä kannata omaperäisen ja mieliä avartavan punk-lyriikan vuoksi hommata. Mut hyvän perus-suomi hardcoren ystäville voin suositella varauksetta, hah!

Tämä tuleva lp taitaa olla ensimmäinen levynne uuden basistinne Sakun kanssa. Minkä takia vanha basistinne Jussi lopetti?! Kasvoiko aikuiseks, rupesko systeemin orjaks?!?

Joo Saku on ollut nyt noin puolitoista vuotta mukana ja hyvin on homma toiminut! Jussi lopetti ihan omalla päätöksellään. Kai se vaan kypsyi yleisesti bändi-toimintaan ja meidän naamojen katselemiseen viikottain. Onhan noi keikkareissut tällä bändillä ollut välillä hieman raskaita…Joo, mut sama mies se on edelleen, ei mitään kaunoja.

Levyn julkaisee Tragedy-Yannickin lafka Feral Ward näillä näkymin tammikuussa?! Mitenkäs olette hänen lafkalleen päätynyt!? Miten yhteistyö on sujunut tähän asti?! Fearl Ward on myös käsittääkseni julkaisemassa Selfishin ja Kylmän sodan uusia täyspitkiä, haluatko kommentoida noita levyjä jotenkin?!

No siis Yannick on vanha tuttu ja ollaan ennenkin oltu yhteistyössä Selfishin ja Tragedyn kautta. Jotain yleistä kirjoiteltiin ja Yannick kyseli että tiedätkö tällaisen Kieltolaki-bändin, mikä teki nuo kaksi vitun kovaa seiskaa? Siitä se sit lähti, Yannick sanoi tekevänsä lp:n nopeammin kun ehditte sanoa svart parad. No ei tämä projekti sitten ihan vaikeuksitta sujunut mm. meikäläinen joutui leikkaukseen pari kertaa, mutta nyt ollaan siinä vaiheessa että tänään viestitettiin test-pressien olevan valmiita ja kuulostavan hyvältä! Yhteistyö on sujunut aivan mainiosti, studiotkin maksettiin tyylillä ”olkaa niin kauan, että varmasti kuulostaa vitun hyvältä ja ollaan kaikki tyytyväisiä”.
Selfishin ”Life Has No Vacant Time” lp nauhoitettiin puolitoista vuotta sitten… Itse ollaan sitä munittu, mutta nyt ne kaikki kamat on siellä Portlandissa… Toivottavasti tulee pian ulos. Samoin Kylmä sota ”10 Tracks” 12″ on meidän puolesta valmis.

Onko Kieltolailla nyt suunnitelmissa ulkomaiden kiertäminen, kun levykin tulee Feral Wardin toimesta?! Ainakin kyseisen lafkan näkyvyys lienee eri luokkaa ulkomailla kuin edelliset levyt julkaisseiden pienempien lafkojen (Moo Cow ja Combat Rock)… Onko Kieltolailla ollut tähän mennessä kysyntää ulkomailla/ulkomaille?!

Ei ole mitään suurempia suunnitelmia. Puhetta on ollut 3-4 keikan pidennetystä viikonlopusta Keski- tai Itä-Euroopassa… ”joskus keväällä”. Katsotaan tapahtuuko mitään. Itseäni ei edes mitkään pitkät kiertueet tällä hetkellä kiinnosta . Kyllä Yannick tietenkin ehdotteli, että levyn jälkeen kiertue sinne mutta katsotaan nyt rauhassa tilanne.

Kieltolain vaikutteet tulevat käsittääkseni melko pitkälle vanhasta suomi 82/83 hardcoresta, joten pakko kysyä oma suomi hc top10-listasi, perusteluineen?! Minkä verran sillä on ollut vaikutusta sinun hardcorepunk-innostuksesi kanssa että enosi Sauke lauloi Propagandallekin levyttäneessä Vaurio-orkesterissa!?

Joo, aika pitkälti suomi hardcoresta innoitus on haettu ja tietenkin Discharge, Crucifix, Disorder jne. linjoilta. Ei me olla koskaan edes kuviteltu tekevämme mitään uutta tai omaperäistä, kunhan paiskotaan musaa mistä itse tykätään. Tottakai Sauke vaikutti helvetisti mun meininkeihin. Rip. Sieltä ne ensimmäiset ”oikeat” punk levyt tuli kakarana lainattua… Riistetyt – Skitsofrenia, Kaaos – Ristiinnaulittu, Vaurio tietenkin ja Dischargea (eka kuulemani Discharge oli muuten Warning 12″ ja ihmettelin että ”what’s the big deal”). Paskat jaksa mitään top-listaa tehdä just nyt, mut onhan Suomessa tehty paljon piinkovia klassikoita niinku Varaus, Riistetyt, Destrucktions, Kolmas päivä, Mellakka, Kansan uutiset jne… Lista jatkuisi helvetin pitkälle!

Varaus on kyllä aivan vitun kova!!! Tullapa niiltä joku repress lp ja sassiin!!! Pakko kehaista tähän väliin jätkää muuten sen verran, että mielestäni olet yksi suomen kovimmista hardcore-halonhakkaajista, joten kerrohan meille ketkä on sellaisia hardcore-punk-rumpaleita, ja miksi?!

Hah, tattista vaan! Vanhemmista bändeistä tulee ekana mieleen Kaaos-Poko, Rattus-Vellu ja Mellakka-Jappe. Ja Stydy tietenkin! Ulkolaisista sanotaan vaikka Jerry’s Kids/Gang Greenin Brian Betzger ja Jallo – No Security/Totalitär. Omaan soittoon vaikutti varmaan eniten Lutakossa ’93 (?) Nähty Uutuus/Selfish keikka, eli Otto täytyy mainita! Ja tietysti jokaisen rumpalin pitäisi ottaa mallia Kirous/Kyklooppien sukupuuton Jonnesta miten soitetaan vihalla ja 100-prosenttisesti kaiken antaen!

Heh, tai 215% Jonnen tapauksessa… Kauko nyt on klassikko jätkä muutenkin, muistan kun se lähetti mulle joskus muuttokortin ja laittoi nimeksi ”A. Histus” niin ei silti tarvinnut kauaa miettiä, että keneltä se kortti oli tullut & kukakohan nyt on muuttanut… Noista ”mentaalisista turbulensseista” puheenollen, luin tässä just matkalla duuniin uutta Maximum Rock’n’Rollia, ja siellä oli juttua 9 Shocks Terrorin kitaristista, joka hyppäsi junan alle & totta kai nirrihän siinä meni… Samoin tässä jännitellään kaverin kohtaloa joka katosi viime viikonloppuna, että mistä mahtaa mies löytyä, eipä tässä hirveästi jaksa optimistinen asian tiimoilta olla… Eli kysymys kuuluukin, että onko sulla mitään näkemystä että miksi me punkrokkarit ollaan niin sekavaa/hullua/masentunutta porukkaa, että pitää jollei nyt köyttä rasvaamassa niin ainakin jollain lääkityksellä tai vitunmoisessa kännissä että tätä elämää kestää?!

Vaikea kysymys! Ehkä punk-skeneen ajautuu enemmän tällaista yhteiskunnan ”misfits” porukkaa ketkä ei sopeudu/ei halua sopeutua nyky-yhteiskunnan ”voita tai kuole” meininkiin. Harvemmin sitä esim. keikalla joutuu selittämään miksi ei oo töissä, opinnot jäi kesken tai miksi oot dokannut kolme viikkoa putkeen, mut maanantaina ne laskut pitäis kuitenkin maksaa! Ja eihän ”ei toivoa, ei tulevaisuutta” ajattelu ja älytön päihteiden käyttö mitenkään auta asiaa. Mut eiköhän nämä samat ongelmat päde muuallakin yhteiskunnassa, suomalaiset tuntuu olevan helvetin sekaista kansaa tällä hetkellä.

Kieltolaista puhuttaessa tulee syystäkin esille vanhat hardcore-legendat, mutta onko hardcoren kentällä mitään sellaisia uusia bändejä joille voisit antaa varauksettomat hyväksyntäsi/suosittelusi, muita kuin jätkän omat bändit, heh!!!

Niinku levyttämättömiä bändejä? Rampage on kova mutta valitettavasti taitaa olla hajonnut jo. White Tears, Armless Children, Anti-Kontrol. Noi nyt tuli ekana mieleen. Viimeiset sekunnit oli yhden biisin perusteella lupaava.

Heh, next generation of 1982!!! Viime kesänä tuli nähtyä pariin otteeseen Terveet kädet livenä, ja täytyy sanoa, että vaikka läjä täytti juuri 50 vuotta, potki noi keikat musta paskat pellolle joka kerta… Aiotko itse soittaa hardcorea vielä 50-vuotiaana jos henki pihisee, vai oletko asettanut itsellesi jonkun eläkeiän, milloin hommat loppuu!?

Jos henki vielä pihisee ja ollaan edes suurinpiirtein järjissään, niin miksei? On tässä jo 17 vuotta sitä touhuttu niin miksei toinenkin mokoma, on tämä kuitenkin jo elämäntapa. Ei ehkä niin terveellinen mutta kuitenkin!

Joo, ja meikä huutaa hampaattomal suulla hävyttömyyksiä takarivistä rullatuolis istuen!!! Tää haastattelu on nyt ns. paketis joten mainostappas loppuun tulevaa TVO:n levynjulkaisukeikkaa!!! Kiitti vitusti haastattelusta, Häiris!!!

Kiitos itselles! Ostakaa vinyyli ja tulkaa 23.1. Turun TVO:lle Kieltolaki, Maho Neitsyt, Forca Macabra ja Yleislakko keikalle!!!

Kieltolaki lavalla myös tulevana viikonloppuna Helsingin Gloriassa järjestettävillä Helsinki Punk Festeillä.

www.myspace.com/kieltolaki