Kuva: Hammertime

Hammertime

Reilut kolme vuotta sitten helsinkiläis-lahtelainen Hammertime otti asiakseen soittaa perinteistä hardcorea. Laulaja Riku Merisalon (laulanut mm. Camorrassa) ja rumpali Timo Erkkilän (St.Hood) ideoima bändi on saanut hyvän vastaanoton keikoilla ja arviot uudesta levystä ovat olleet mairittelevia.

Miten Hammertime syntyi?

Hammertime sai alkunsa 2007 loppupuolella, kun Riku (laulaja) ja Timo (rumpali, St.Hood) halusivat päästä soittamaan uudella kokoonpanolla yksinkertaista hardcorea ja kitaristiksi luonnollinen valinta oli Matti (Cutdown/Last Laugh). Matin kautta basson varteen tuli Albert (Third Man Down), jonka jälkeen tällä nelikolla ollaan soiteltu ja homma on toiminut oikein hyvin.

Miten musiikkityylinne muotoutui, oliko se alusta asti selkeä valinta?

Takana oli halu tehdä vähän NYC henkistä, yksinkertaista hardcorea. Tarkoitus oli soittaa oldschoolimpaa hardcorea, mutta lopputulos erosi vähän suunnitellusta. Hammertimen musiikkityyli on erilainen mitä olemme muissa bändeissämme tottuneet soittamaan, ja ehkä se osittain sai HT:n kuulostamaan freesimmältä.

Minkälaista palautetta olette saaneet keikoista?

Jonkun verran hyvää palautetta ja luultavasti ollaan jotain tehty oikein, koska meitä on buukattu keikoille uudestaan.

Mistä Hammertime-nimi?

Hammertime nimi lipesi Erkkilän suusta eikä parempaa keksitty. Eikä oikeastaan tarvittu. Mitä pidempään soitettiin, niin sitä paremmalta nimi kuulosti.

Miten päädyitte Full Housen rosteriin?

Full House Recordsin jampat kuuli meidän nauhoituksia, jonka jälkeen he osoittivat kiinnostusta julkaista meidän musiikkia.

Kertoisitteko levyn kansiteemasta? Mikä siinä on taustalla?

Kansiteema on aika fighter-henkiset, siinä kuvastuu se kamppailu mitä ihmiset käy läpi omissa elämissään.

Onko bändillänne jokin sanoma?

Mitään erityistä sanomaa ei ole. Kunhan soitamme hardcorea hardcoren takia eikä mitään muuta.

Voitteko kertoa hieman ensilevynne kappaleista?

Levyn sanoitukset käsittelee niitä juttuja mitä Riku ite on kelaillu viimevuosina: Elämästä ja kuolemasta on kyse. Toki askarruttaa myös se mihin suuntaan tää maapallero on menos. Kappaleet ovat syntyneet Matin riffittelyn seurauksena.

Millaisia suunnitelmia tulevaisuuden varalle? Päämääriä/tavoitteita?

Tulevaisuudessa varmaan koitetaan soittaa mahdollisimman paljon keikkoja ja tehdä lisää musiikkia. Emme odota mitään ihmeitä, kunhan soitamme.