skoogie_promo

The Skoogie Boys

Ei tarvitse olla kummoinenkaan yhteiskuntatieteilijä, että huomaa ympäröivän maailman menevän yhä huonompaan suuntaan. The Skoogie Boysin kaltaisille yhtyeille on siis tilausta. Keravalaisyhtye saarnaakin bilettämisestä punk rockin ilosanoman keinoin. Kysymyksiin tarjosi vastauksia Keravan kollien kitaristiherra TT.

Minkä takia The Skoogie Boys on olemassa? Mikä johti bändin syntyyn, ja minkälaisia ukkoja vaikutti sen syntymiseen?

Bändin syntyyn vaikutti rumpali RT ja basisti Luis ja kitaristi TT. Ihan simppeli syy oli että kaikki aikaisemmat proggikset rupesi rakoilee ja lopulta hajosi, niin aateltiin että nyt kaikki bullshitti vittuun ja aletaan pitää ennen kaikkea Hauskaa ja tehdään hyvää musaa. Ja alusta lähtien oli kyllä selvää että pyydetään famous John Analog messiin laulamaan. Eli ensin vähä kokeiltiin miten lähtee ja sen jälkeen tää onki ollut yhtä ilotulitusta.

Ja aika nopeesti kyllä sitten selvisi että minkä takia me ollaan olemassa: meillä on hyviä piisejä, mahtava livemeno ja helvetin hauskaa ja niin on kyllä yleisölläkin. Tiedän että kaikki sanoo näin (paitsi ne kenen tyyliin kuuluu surkutella) mutta todisteekis voi tsekata Back To Home:n musavideon. Siinä ei ole mitään lavastettua tai sovittua kameroiden kanssa livetilanteissa; kaksi kameraa, kuvatkaa minkä pystytte ja me ladataan.

Soittelevatko pojat muissakin bändeissä vai onko The Skoogie Boys jäsentensä ainoa bändi tällä hetkellä?

Joo tällä hetkellä ainoa proggis kaikilla, eikä tässä muita kyllä tällä hetkellä edes tarvitakaan.

Keksisittekö jonkin nasevan, superlatiiveilla koristellun tavan kuvata bändinne ilmaisua? Mitkä taas ovat ne musiikilliset vaikutteet, joita tiedostaen tuotte musiikkinne kautta esille?

Johan tuli kysymys. Rehellistä partyrienaamista saatanallisilla viboilla?

Ei kyllä taideta tiedostaen tuoda mitään esille, tiedostamatta kyllä varmaan tulee tehtyä vaikka mitä, mitä ei edes itse huomaa ja kuulee sitten myöhemmin ihmisiltä palautteesta. Ja kun alettiin niin tehtiin piisejä vaan mitä kitarasta irtosi ja niin tehdään vieläkin. Yksi piisi on kyllä tehty ihan siksi koska Ramones on mahtava ja Tom Waitsilla on niin makeita juttuja että sieltä varmaan tarttuu väkisinkin asioita.

Miten pyritte erottumaan muista punkrokki-bändeistä? Vai kiinnostaako teitä erottuminen tippaakaan?

Jos tietoisesti yrittämällä yrittää erottua tai tehdä asioita niin että kukaan ei olisi ikinä niitä tehnyt niin vituiksi menee. Sitä sitten erottuu tai ei erotu, parasta antaa mennä vaan kullin osoittamaan suuntaan ja jos jengi saa meijän sekoilusta kiksejä niin siinähän se on, tyyleistä ja erottumisista siis viis.

Mitkä sanoitukselliset aiheet koette omiksenne? Onko olemassa jotain sellaista aihetta, mistä haluatte tehdä laulun muttette ole saaneet vielä aikaiseksi?

Sellaisia aiheita on varmaan paljonkin mistä ei olla vielä tehty sanotuksia, mutta mitä ne aiheet on niin sitä ei tiedä vielä. Eli ei ole mitään polttavaa tarvetta tehdä piisiä jonkun maan tilasta tai jostain vastaavasta. Näistäkin aiheista voi tehdä piisejä kuhan ne on tehty hyvin ja ne ei ole saarnaavia, saarnaaminen on tylsää touhua.

Meijän sanat taitaa olla sitä partyosastoa (naiset, dokaus, sekoilu, yms) ja sitten toisena puolena haikailevaa ja jotain elämän pohtimissanoitusta. Kuulostaa siis krapulalta, mutta sehän käy, ensin on pirskeet ja sen jälkeen krapula kunnes taas mennään.

Millaista palautetta olette tähän mennessä saaneet? Levystä, keikoista, mainituista videoista?

Videosta on tullut vaan kehuja oikeastaan ja ihmiset on sanonut että tulee hyvä fiilis kun kattoo ja tekee mieli bailata, joten hyvin on onnistuttu.

Keikoista on tullu suurimmat kiitokset oikeastaan aina. Lättyjäkin kehuttu yleisön toimesta kuin myös levy arvioijien toimesta, mitä nyt muutamia arvostelijoita on tuntunut hiertävän EP:n erilaiset piisit. Kunhan osaisivat kirjoittaa edes piisien nimet oikein, niin sitten voisi miettiä asiaa uudestaan ja samalla tiedottaa että kokopitkälle on tulossa puolalaista humppaa, ticoticoa alpeilta ja ranskalaista runkkua Venetsiasta!

Omiin korviin ei valitettavasti ole kantautunut haukkuja oikeastaan, niitä odotellessa! Yksi sano että ihan paska bändi (oli tainnu kuulla 2-3 piisiä) ja kävi keikalla ja tokaisi että ihan vitun hyvä bändi ja osti vielä levynkin, joten otetaan pienet sille!!

Olette laittaneet noinkin nuoreksi bändiksi poikkeuksellisen paljon videoita juutuupiin. Mistä idea niiden tekemiseen lähti? Valloitetaanko niiden avulla maailma helpommin?

Eihän siellä ole kuin kaksi ihan videota? Ja sitten jotain rupisia livepätkiä. En tiedä kyllä mistä ideat lähti, kai se oli vaan että tehdään videoita kun se on hauskaa ja meillä on tossa mahtava kaveri kenellä pysyy kamera kädessä ja sillä oli intoa vääntää. Kyllähän tämmöisillä videoilla tässä vaan ootellaan nyt jenkkidiiliä!

Onhan tuo kaksi melko iso määrä, kun EP:lläkin on vain viisi biisiä, eh! Ja siitä päästään aasinsillan kautta seuraavaan kysymykseen; onko Devil knows your name saamassa lähiaikoina jatkoa? Mitä muuta The Skoogie Boysien lähitulevaisuuteen kuuluu?

Heh, no suunnitelmissa oli enemmänkin mutta ehkäpä ne jätetään tuonnemmas ja muihin viisuihin.

”Devil knows your name” on saamassa jatkoa ainakin kokopitkän voimin, tehdään juuri piisejä lisää ja sitä rataa. Tietoa ei vielä ole milloin se tulee, kaiketi kun saa rahaa kasaan, toisaalta ei ole kova ongelma koska rahaa on!

Ja tulevaisuuteen tulee mitä tulee, ei olla kauheasti mietitty, toivottavasti helvetin hyviä bileitä ainakin!

Millaiset olisivat The Skoogie Boysien unelmabileet? Mitä bändejä valitsisitte soittamaan, keitä kutsuisitte mukaan?

Eiköhän niissä olisi paljon virvokkeita, paljon kavereita, ihania naisia, täyspalvelu, ne kestäisi kaksi päivää, me soitettaisiin keikka ja ammuttaisin tykillä rahaa yleisöön että kaikilla olisi varaa sikailla holtittomasti.

Jos allekirjottanut järjestäisi ne niin siellä olisivat K.Eronen & Ekseema, maailman paras Irwin Goodman -koveribändi, The Accidents ruotsista, Tom Waits ja Snoop Dogg (erikseen tosin). Eiköhän noilla lähtisi jo aika hyvät setit.

Lopuksi sana on vapaa. Voitte lähettää terveisiä ja kutsuja bileisiin!

Ostakaa lättyjä, tulkaa keikoille, tai järkätkää bileitä ja kutsukaa meijät, ei kai siinä muuta!

www.myspace.com/theskoogieboys

[youtube url=1h5h-5zAikc]