Kuva: The Enchained

The Enchained

The Enchained on jo yli 13 vuotta sitten Lohjalla perustettu bändi, mutta orkesterin keväällä ilmesynyt demo ”Crossing Highlights” tuli kuitenkin ihan puskista, sillä jostain kumman syystä bändi on aiemmin mennyt täysin ohi korvien. Mikä on siis miehiään tämä Lojon lahja maailman metalcore-skenelle?

Bändi on perustettu 1997 Lohjalla, tosin yhdessä opeteltiin soittamaan jo hieman aiemmin, mutta ensimmäinen keikka oli keväällä -97 paikallisella nuorisotalolla ja siitä katsomme bändin lähteneen. Ensimmäinen keikka soitettiin kokoonpanolla Saku Poikonen ja Petri Muukkonen (laulut ja kitarat), Ville Telen (basso) ja Lassi Kerttula (rummut). Bändin perustamiseen ei kai ollut sen kummempaa jumalaista innoittajaa, olimme samalla luokalla koulussa ja vain päädyimme soittamaan yhdessä. Musiikillinen linja haki tietysti aluksi, mutta hyvin nopeasti päädyttiin metallisemman musiikin pariin. Kokoonpano on hieman vaihdellut vuosien varrella, mutta uusinkin jäsen Anssi Virtanen (kitara), on soittanut jo vuodesta 2000. Viimeisin muutos kokoonpanoon oli pari vuotta sitten perustajajäsen Petrin paluu toiseen kitaraan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Tällä hetkellä kokoonpano on Saku Poikonen (laulu), Anssi Virtanen (kitara), Petri Muukkonen (kitara) Ville Telen (basso) ja Lassi Kerttula (rummut).

Promokirjeen mukaan bändi on perustettu jo 1997, mutta itse kuulin yhtyeestä ensimmäisen kerran tänä keväänä. Oletteko tarkoituksella pitäneet kynttilää vakan alla, vai onko kyse vain toimittajan huolimattomuudesta?

Tarkoituksellisesti ei kynttilää ole pidetty vakan alla, itseasiassa 2000-luvun alkupuolella bändillä oli pienoista hypeäkin ilmoilla, mutta homma kaatui pitkälti silloisten jäsenten maanpuollustuksellisiin tehtäviin. Tätä seurasi osalle porukasta muutto toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, Aasiassa matkustelua ynnä muuta vastaavaa, jonka seurauksena bändi toiminta oli useamman vuoden säännöllisen epäsäännöllista. Pari vuotta sitten saatiin kuitenkin uutta vettä myllyyn ja siitä on pikkuhiljaa lähdetty uudestaan rakentamaan. Tällä hetkellä paletti on hyvin kasassa, bändi toimii, uusia biisejä tulee kokoajan ja keikkoja on syksyllekin kertynyt jo ihan mukavasti.

Miten kuvailisit musiikkityyliänne? Suurimmat vaikutteet?

Musiikillinen linja on hyvinkin pitkälti metallista hardcorea, tosin koemme välillä suuria hankaluuksia ahtautua yhteen lokeroon, bändillä kun on aina ollut taipumusta crossover-henkisyyteen. Tämä tosin on myös bändin vahvuus.

Varsinaista yhtä musiikillista vaikuttajaa on hankala sanoa, kaikki jäsenet kuuntelevat musiikkia lähes laidasta laitaan. Jos muutamia nuoruusvuosien vaikuttajia tähän heitän niin varmaan Pantera-Sepultura-Entombed-Rage Against the Machine -akselilla mennään. Ja tietysti legendaarinen Käsi.

Onko tyylinne tietoinen valinta ja miten pyritte erottumaan musiikillisesti samantyylisistä bändeistä ja onko se teille tärkeää?

Tyyli on osittain tietoinen valinta, mutta mitään tarkoin mietittyä suunnitelmaa ei ole, soittaminen on kaikille pääasia. Emme juurikaan mieti kuulostammeko joltain tietyltä vai emme, bändi on osiensa summa ja sillä mennään. Eli ns. ei yritetä keksiä pyörää uudestaan.

Minkälainen on kappaleidenne syntyprosessi?

Saku tekee pääasiallisesti biisit, tosin joukossa on myös Petrin tekeleitä. Yleensä treenikämpälle tuodaan muutama riffi ja jonkinnäköinen rakenne, joka käydään läpi. Jos homma ei ala muutamien treenien jälkeen toimimaan, unohdetaan koko homma, riffit ideahautomoon ja uusi projekti kehiin.

Minkälaista palautetta on tullut demoista, keikoista jne?

Kaikista lähetetyistä levyistä on tullut erittäin hyvää palautetta. Bändi on tunnettu energisista keikoista ja suorastaan räjähtävästä livemeiningistä, eli myös palaute keikoista on ollut positiivista. Ei kannata missata!

Millaisia suunnitelmia tulevaisuuden varalle? Päämääriä/tavoitteita?

Meillä on vielä julkaisematonta materiaalia edellisistä nauhoitussessioista, joten syksyllä olisi tarkoitus pistää sinkku pihalle. Keväällä ja kesällä on pari keikkaa, syksyllä sitten enemmän keikkoja ja uutta materiaalia olisi tarkoitus saada julkaisun muotoon ennen vuoden vaihdetta. Ja Levytyssopimushan se mielessä siintää, kenelläpä rokkibändissä soittavalla ei. :)

Jos saisitte valita yhden albumin ja kretitoida sen omiin nimiinne, niin mikä tuo albumi olisi ja miksi?

Luulen että tähän kysymykseen vastaaminen demokraattisesti bändin kesken on sula mahdottomuus.

Kiteyttäkää yhtyeenne yhteen lauseeseen.

HELL YEAH!

Lopuksi sana on vapaa!

Seuraava keikka 21.5. Lohjan partiniemessä Tuntuma Goes HC III: the Summer Campissä. Luvassa varmasti aivan mielettömät bileet ja oiva tilaisuus tarkistaa bändin tämän hetkinen timantinkova livekunto. Jos kiinnostusta löytyy, levyjä saa tilattua bändiltä sähköpostilla osoitteesta band@theenchained.com tai vaihtoehtoisesti ostettua keikoilta. Hyvä kesää kaikille, nähdään festareilla!

www.myspace.com/theenchained


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”The Enchained”

Kommentointi on suljettu.