Kuva: Street Rovers' Union

Street Rovers’ Union

Street Rovers’ Union julkaisi viime vuoden puolella siinä määrin pätevän äänitteen, että ”2012”-nimeä kantava tuotos päätyi tammikuussa Lampaan kuukauden demoksi. Eipä lisäuteluihin sen kummempaa syytä tarvita, basisti (?) Mikko kertoo lisää tämän savonlinnalaisbändin taustoista.

Lyhyt historiikki (ketkä, mistä, milloin ja miksi?)

Street Rovers’ Union on viiden ukon punk-rock rytkye. Soitto alko vuonna 2005 kun miehillä oli nii mälsää. Nykyisellä kokoonpanolla on soitettu vuoden 2006 lopusta, ku rumpaleita on niin kiva potkia pändistä hiiteen. Savonlinnassa pidetään piäkallopaikkaa
vaikka ei siellä enää suurin osa asustakkaan.

Kuvailkaa bändinne ulosantia.

Suoraviivaista vanhan koulukunnan vaikutteista punk/garage-rokkia. Soittotaitoa kompensoidaan styrkkarin volume-potikalla.

Mistä yhtyeenne saa vaikutteensa ja toisaalta miten se erottuu massasta?

Eniten tulee vaikutteita keskimaljasta ja 70-80 luvun punk/garage musasta, kyllä ne vaikuttajat sieltä varmasti jokainen kuulee kun meidän musiikkia korvaansa ottaa. Kyllähän siellä on kaikenmaailman Misfitsit, DK:t ja Damnedit läpi kuunneltu. Erotutaanko massasta? Eipä tiietä, halutaan ainakin kuvitella että kuulostetaan iteltämme mutta voihan se olla että ollaan vaan tusinapaska rip-off bändi muitten joukossa. Mistä näitä tietää? Apinoitahan tässä ollaan koko sakki.

Miten savolaisuus näkyy/kuuluu musiikissanne?

Savolaisuus ennemminkin kuuluu keikkojen välispiikki-jolokutuksissa ja näkyy päällepäin rumasta olomuodosta eli pälvikaljuista ja kaljamahoista. Rento meininki ja terve hälläväliä asenne on siis havaittavissa jos meijän kanssa joutuu pyörimään. Eihän myö sitäpaitsi ees olla oikeita savolaisia, eikös ne tuu sieltä savon piätatista eli Kalakukkolandiasta. Ollaan vaan omittu tuo Savo Punk-Rock käsite kun kukaan muukaa ei sitä näköjään ole tajunnu tahi paremminki kehannu käyttää. Nurkkapatriotismia, heh heh.

Millaista on olla punk-bändi Savonlinnasta?

Hiivatin hienoa! Ei sieltä kyllä liikaa ainakaan noita punk-bändejä tunnu sikiävän. Ollaan sen verran senioriporukkaa jo että ei ole tietoa onko siellä edes nuorempaa punk-sukupolvea olemassakaan, saatikka sen soittajia. Enemmän siellä taitaa noita metallibändejä pyörii. Onhan se helvetin kuollu kaupunki, kohta vielä kuolleempi kun se ohitustie ja uusi hieno juppien kauppakeskus tulee ja jyrää meidän kaikkien treenikämpät ja muut alakulttuurimestat maan tasalle.

Onko yhtyeellä jokin sanoma? Mistä lyriikat kertovat?

Kyllähän meitä kaikkia tää nyky-yhteiskunnan meisinki vituttaa ja elämä yleensä ottaen, mut tän bändin tarkoituksena ei oo niitä asioita ruotia. Musiikistahan tässä on kyse ja sitä on kiva soittaa hyvien tyyppien kanssa, tällä hetkellä se tuntuu olevan paras tapa kuluttaa aikaa. Sanotaan vaikka että sanotukset on mitä on… eli vedä japanilaiset tanssihousut jalakaan ja ota rennosti jummi jammi!

Uskotteko maailmanloppuun vuonna 2012?

Tottakai, vakaasti. Velkaa otettu, peruuttamattomia virheitä tehty ja lahkot perustettu joten syytä ois ees jotain tapahtua! Tai muuten se on vaan sit tän pändin jätkien henkilökohtainen mualimanloppu.

Millaisena näette orkesterinne tulevaisuuden? Päämääriä/tavoitteita?

Nyt ollaan lähössä sakemanneja kiusaamaan muutaman keikan verran. Tarkotuksena jatkaa reeniksellä päihtymistä ja soittamista sekä tehä musaa ja päästä keikoille. Ite ollaan nää levyt ja julkasut aina alusta lähtiin tehty d.i.y meiningillä. Jos joku tätä paskaa vielä kehtais julkaista nii ainahan se hommia sentin helpottas! Wink wink. Kovasti on kyllä noita reggae levyjä tullu Savolan konttorilla eli treeniksellä luukutettua näinä päivinä. Kiva ois tehä sellanen ”Punk & Blunt” vinyylijulkasu, kun keikoillakin tulee silloin tällöin regeitä jammailtua. Saa nähä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ei olla mitään maailmanvallotussuunnitelmia keritty laatimaan.

Jos saisitte valita yhden albumin ja kretitoida sen omiin nimiinne, niin mikä tuo albumi olisi ja miksi?

Helevetin vaikee kysymys, oisit vaikka ennemmin kysyny ukkojen lempiväriä. Mut jos joku on pakko tähä laittaa nii olokoon sitte vaikka kitaristin pakussa oleva c-kasetti jossa lukee vaan ”Ragga Muffin”. Siinä on sellasta matskua että oksat pois. Leave Babylon right now!

Kiteyttäkää yhtyeenne yhteen lauseeseen.

Pitäskö soittaa mammalle et laittaa potut kiehumaan ja makkarakastikkeet tulille.

Sana on vapaa: mainostusta, vittuilua…

Joo Savonlinnaan päättäjille semmosia terveisiä: Haistakaa paska pellet. Muka kulttuurikaupunki ja puratte viimesetki mestat missä sitä KULTTUURIA oikeesti harjotetaan.

Musaa voi kuunnella osoitteessa www.myspace.com/streetrovers tahi paremminkin www.reverbnation.com/streetroversunion

Kiitos paljon Lampaalle haastiksesta ja jos assiita on kellään niin ota yhteyttä streetrovers@hotmail.com tai tuu pyörähtää konttorilla.