Kuva: Scalping Screen

Scalping Screen

Mistä bändi on, kuka olet, roolisi bändissä, muut jäsenet?

Scalping Screen on Joensuusta. Vastailijana toimii kitaristi Jani. Lisäksi bändissä on Mika-laulu, Pekka-basso ja Heikki-rummut.

Bändin historia (koska ja miksi perustettu, mitä muita bändejä jäsenillä aiemmin jne.)

Scalping Screen on perustettu syksyllä 2001 palavasta halusta soittaa rakastamaansa musiikkia, jonka mukana on kasvanut. Eli kovin pitkään ei olla vielä soiteltu yhdessä. Heikillä ja mulla oli aiemmin (n. 10 vuotta) Mordicus niminen bändi ja soiteltiin death metallia. Mikalla on Disordead niminen asennemetallipumppu. Pekka soittaa joissain rock-punk virityksissä… lisäksi Pekka on mun veli.

Miten kuvailisit musiikkityyliänne (vaikutteet)? Onko tyylinne tietoinen valinta ja miten pyritte erottumaan samantyylin bändeistä, vai pyrittekö?

Vaikutteet tulevat nuoruudesta. Vittu olisin idiootti jos väittäisin että kuuntelin sitä & tätä ja olin HC tms. kilometritolkulla ennen muita. Kaikki tällaiseen musaan päätyneet on kuunnellut Iron Maidenia ja Slayeria penskana. No, tottahan eri musatyylit ovat rikastuttaneet mieliämme ja vaikutteita imetään kokoajan. Toisaalta nämä uusmetallipumput ei jaksa oikein viehättää. Suurin osa niistä on sitä paitsi poppia hevisoundeilla. Meillä soundimaailma on apinoitu death metallista ja asenne punkista. Sen pitäisi kuulua tuolla promolla minkä keväällä nauhoitimme. Diggaillaan myös jotain hiphop juttuja kuten Method Man, Cypress Hill & ICP niitä sen kummemmin kuitenkaan musiikkiin sotkematta. Varsinaista tietoista valintaa ei ole. Erottumaan ja ärsyttämään pyritään raskaalla soundilla ja soittamalla paljon keikkaa.

Sanoituspolitiikka? Viestinne, mitä haluatte kertoa?

Sanoituksista vastaa Mika ja ne ovat käsittääkseni hänelle melkoisen henkilökohtaisia. Turhautuneisuutta, vihaa, yhteiskunnan mätäpaiseita, paskoja ihmissuhteita jne. Lukekaa meidän sivuilta ja pähkäilkää itse. Mun mielestä ne sopii kuitenkin meidän tyyliin muin nyrkki perseeseen. Saatetaan kuulostaa & näyttää negatiivisilta junteilta, mutta pääosin me ollaan varsin leppoisia ja positiivisia tyyppejä. Peace & love..hehheh!

Minkälaista palautetta olette saaneet, noin yleensä, bändinne keikoista, (mahdollisista) levyistä/demoista yms?

Palaute on ollut pääsääntöisesti positiivista. Ei sitä kuitenkaan niin paljon ole tullut, että olisi kusi kerennyt päähän kirpoamaan. Eli paljon on vielä tekemistä, että saa äänensä kuuluviin kunnolla. Jotkut finninaamaiset pennut on tosin kynäilleet ettei ”heviurpot ole corea nähnykkään”. Hehheehh!!!

Onko bändillänne jotain päämäärää/tulevaisuuden suunnitelmia?

Promosta tulee vuoden loppuun mennessä ulos uudelleen masteroitu 13 biisin versio joko DIY tai sitten jonkun levypuljun läpi. Tiukkaa & heviä on luvassa….tietty keikkoja pitää saada, paljon.

Miten mielestämme ”unity” toimii eri ryhmien/kaupunkien välillä Suomessa?

Unitystä en tiedä muuten, kuin lukemani ja kuulemani perusteella ja se vaikuttaa helvetin hyvältä. Ymmärtääkseni etelä-suomen crewit tekevät varsin paljon duunia sen eteen.
BCHC:n porukka oli ainakin tosi ennakkoluulottomalla mielellä kun Lahdessa taannoin soittelimme. Muita crewejä en tunne vielä, joidenkin tyyppien kanssa on tullut kirjoiteltua.

Jotain lisättävää, yhteystietoja, playlistiä…

Scalping Screen levyä mahdollisesti saatavilla vuoden loppuun mennessä! Kiitos Chambersin väelle mielenkiinnosta Scalping Screeniä kohtaan!
pl.
100demons: in the eyes of the lord
tiamat: judas Christ
the exploited: beat the bastards
w.a.s.p.: double live assasins
extreme noise terror: retro-bution.

scalpingscreen@scalpingscreen.com
www.scalpingscreen.com