Path of Mine

Path of Mine

Olen havainnut, että Hämeenlinnasta tulee suhteellisen monta modernia metallimusiikkia soittavaa yhtyettä. ”Old school” -menon nimeen sokeasti vannovia yhtyeitä eivät ainakaan ole Pain Confessor, Corruption Inc. tai aiemmin Devia Crucis -nimellä tunnettu Path of Mine. Laitoin kaivamaani sähköpostiosoitteeseen viestejä, joihin vastasi nelikielistä ja kurkkuaan kurittava Jari.

Minkälaisen polun Path of Mine on jo kulkenut? Miten bändi sai alkunsa?

Bändi sai alkunsa yläasteella kun oltiin jotain 15-vuotiaita. Tutustuttiin kun oltiin samalla luokalla, paitsi mä oon tuntenu Tuomaksen natiaisesta asti. Ville oli harrastellut kitaran soittelua jo hetken aikaa ja opetti mut kuuntelemaan Metallicaa. Niiden biisejä sitten alettiin veivaamaan Tuomaksen porukoiden kellarissa ja siitä sitten pikkuhiljaa tuli omat biisit kuvioihin ja rankempi musa alkoi kiinnostaa. Marcus tuli mukaan soittelemaan kitaraa kun perustettiin Devia Crucis. Nyt nimi on vaihtunut, etsimme uutta kitaristia ja äänitämme tällä hetkellä uutta EP:tä, joka julkaistaan tässä alkuvuodesta.

Miten kuvailisitte Path of Minen ilmaisua? Mitä soundiinne vaikuttaneita bändejä haluaisitte nostaa esille?

Mitään bändejä en lähde erikseen mainitsemaan. Monet vanhan liiton death/black metal -hemmot ovat ihmeissään kun kerron että yritämme viedä hommaa kaupallisempaan suuntaan. Tämä tulee enemmän esille seuraavalla levyllä joka onkin melodisempi ja yritämme saada äänimaailmasta sellaisen joka on mahdollisimman helppo kuunnella.

Onko tyylinne tietoinen valinta vai muodostuiko linja ihan luonnostaan? Entä millä tavoin pyritte erottumaan muista, samankaltaista tyyliä suosivista bändeistä?

Tyyli on tullut kuin itsestään, erottuminen taas tulee jos on tullakseen. Biisit on tällä hetkellä sellaisia mitä itse haluaisin kuunnella eikä mitään pakollista erottumisen tarvetta ole. Toki tähtäimet ovat korkealla, joten jossakin vaiheessa täytyy kiinnittää enemmän huomiota erottumiseenkin. Sävellän periaatteessa yksin biisit, joten keskityn nyt vain saamaan aikaiseksi toimivia ja vähän enemmän tarttuvia biisejä.

Miten sitten biisit syntyvät? Onko niiden säveltäminen tuottanut hankaluuksia?

Tavallisen kitaratreenin yhteydessä sitä vain lähtee kokeilemaan erilaisia juttuja ja siitä sitten syntyy rytmityksiä ja riffejä. Äänitän biisit suoraan koneelle sitä mukaa kun tulee visioita, sitten yhdistelen vain palaset kohdalleen. Ohjelmoin myös rummut koneella ja kehittelen syntikalla taustoja, joten aina kun uusi biisi tulee, niin siitä on jo jonkinlainen valmis demoäänite.

Millainen sanoma Path of Minella on? Millaisia aiheita haluatte musiikillanne ja lyriikoillanne käsitellä?

Seuraavan demon lyriikoihin on panostettu enemmän. Edellisellä levyllä ei ollut oikeastaan mitään syvällisempää. Mutta nyt pyrin tulevaisuudessa kirjoittamaan tästä maailmasta, ihmisistä ja asioista jotka minua koskettaa. Jokaisen biisin lyriikoilla on tärkeä merkitys jonka kyllä hoksaa jos hieman lukee ja pohtii. Olen ateisti joten käsittelen asiat myös siltä kantilta jolta itse ne näen.

Miten porukka on ottanut Path of Minen vastaan? Onko Devia Crusis -menneisyys helpottanut keikkojen saamisessa?

Nimen vaihdon ja edellisen demon jälkeen ei ole tullut mitään suurempaa negatiivista palautetta. Erityisesti keikkojen jälkeen ihmiset ovat tulleet ostamaan demoja ja jotkut jopa ovat maksaneet pientä tippiäkin demoista. Hyviä arvosteluita on myös tullut eri tahoilta joten uskon että seuraava EP saattaa saada jo hieman enemmän arvostusta. Devia Crusiksen kanssa keikkailtiin melko vähän eikä demotkaan päätyneet kunnolla levitykseen, joten eipä keikkojen saannin kannalta ole ollut mitään erityistä helpotusta sen suhteen. Tämän genren musiikilla on yllättävän vaikea saada keikkoja, tai sitten keikkamyyntitaitoihin pitäisi hieman panostaa…

Millaisena kaupunkina näette Hämeenlinnan? Entä paikallisen skenen, miten koette sopivanne kokonaiskuvaan?

Paikalliset musiikkipiirit ovat suurehkot vaikka kaupunki ei olekaan mikään kauhean iso, bändejä on paljon ja musiikin opetustakin löytyy reilusti joten täältä on hyvä ponnistaa. Täältä löytyy myös Suisto-klubi, joka järjestää bändeille paljon keikkoja ja muuta tapahtumaa, baarien pitäisikin panostaa mielestäni Suisto-klubin tavoin esiintymistekniikkaan.

Minkälaisena näette Path of Minen lähitulevaisuuden? Onko päämääriä?

Uusin EP valmistuu tässä lähipäivinä ja sillä aiomme promota bändiä seuraavan kesän ja yritämme saada mahdollisimman paljon keikkaa. Tavoitteena on myös myydä levyjä sen verran että pystymme rahoittamaan sillä seuraavan studiosession. Noin vuoden päästä olisi suunnitelmissa alkaa tekemään ensimmäistä pitkäsoittoa. Haaveena olisi myös päästä pidemmälle kiertueelle ulkomaille asti, mutta se ei taida vielä ihan lähitulevaisuudessa onnistua.

Onko tarkoituksenne mennä puhtaasti DIY-pohjalla ja tehdä omakustanne vai metsästättekö levydiiliä?

Jos vastaan tulee hyvä diili niin mikäs siinä, mutta vielä emme ole suunnitellut minkäänlaista toimintaa asian suhteen. Parempi vaihtoehto ehkä olisi kuitenkin saada ensin joku ohjelmatoimisto hoitamaan keikkamyyntiä.

Toivotetaan siis onnea siihen! Onko vielä jotain, jota haluaisitte sanoa?

Ei tässä sen kummempaa, kiitos arvostelusta ja haastattelusta. Kohta saattekin sitten luultavasti arvostella seuraavankin demon!

www.myspace.com/pathofmine