Kuva: Öppnas Här

Öppnas Här

Psykedeelistä noisepunkrockia? Ismo Alanko with balls? Lue seuraava haastattelu Rovaniemeläisestä Öppnas Häristä niin tiedät asiasta jotain.

Lyhyt historikki, millon perustettu, ketä esiintyy?

Joskus kesällä 2008 on aloitettu, vähän hämärissä merkeissä se meni. Artun (rummut) kanssa keksittiin bändinnimi, niin oli pakko alkaa soittaankin. Kokoonpano vakiintui vasta syksymmällä, marras- lokakuun tienoilla kun Jimmy tuli soittamaan bassoa. Koko homma oli alun perin lähinnä terapiaprojekti ja hupijammailua, mutta on nyt vakiintunut ykkösjutuksi jokaisella.

Minkälaista tyylisuuntaa mielestänne edustatte?

No jos tälle joku genre pitäisi antaa, niin se varmaan olisi ”psykedeelinen noisepunkrock”. Paha mennä laittamaan tätä mihinkään tiettyyn lokeroon. Jotain hyvin häiriintynyttä ja kaukana perusnormeista olevaa punkrockia kai tämä vaan on. Kauheasti säröä ja kompastelevaa kikkailua.

Minkälaisia vaikutteita bändillänne on? Millä tavalla erotutte massasta?

Vaikuttajat ovat hyvin laidasta laitaan, aina the Stoogesista Terveisiin käsiin. Paljon on tullut Melvins ja Black Sabbath-vertailujakin, joka on tietty suuri kunnia. Myös paljon ei-musiikilliset jutut vaikuttavat musiikkiimme paljon, kuten asuinpaikkamme ja kaikenlainen elämän mietiskely. Massasta erotutaan varmaan jo sillä että ei ole kovin suosittua tämä meidän musiikkityyli ja ollaanhan me nuoria ja komeitakin vielä!

Miten väännätte kappaleenne?

No yleensä minä (Otto – laulu & kitara) teen riffin, joku kirjoittaa tarpeeksi vammaiset sanat ja sitten jotenki liimaillaan yhteen treenikämpällä kaikki osaset, ei ne koskaan tule kuulostaan siltä miltä ne pään sisällä aluksi kuulostaa.

Onko yhtyeellä jokin sanoma? Mistä lyriikat kertovat?

Ei me tosissaan jakseta mihinkään oikeen ottaa kantaa. Sanoitukset ovat periaatteessa täyttä sekoilua ja liirumlaarumia, yleisimmät teemat ovat varmaan huumeet, hulluus ja saatana, ja elämän muut siistit jutut. Me vaan paiskitaan täysillä ja tehdään oman pään mukaan.

Bändin tulevaisuus?

No jaa-a, valoa tuskin nähdään tunnelin päässä, mutta eiköhän tämä tästä. Kunhan saa soittaa, niin tyytyväisiä ollaan.

Päämääriä/tavoitteita?

Jos joku meitä vielä vinyyliformaatissa innostuisi julkaisemaan, niin oltaisiin aika hemmetin tyytyväisiä!

Minkä levy-yhtiön rosteriin bändinne sopisi parhaiten?

Varmaan Rokurecordsiin, jo pelkästään nimen takia.

Kiteyttäkää yhtyeenne yhteen lauseeseen.

Ismo Alanko with balls.

Sana on vapaa: mainostusta, vittuilua…

Keikkaa saa tarjota, ja splittejä ja muita julkasuja tehdään kenen tahansa kanssa. Eli tarjouksia kehiin.

www.myspace.com/oppnashar