Kuva: Cavus

Cavus

Bändiprofiili

Bändiprofiilit · Lisännyt ·

Tuhon siemenet on kylvetty Suomi-neidon kupeille melkoisen tiheään, sillä routainen äiti maa versoo äärimetallista aluskasvustoaan aina kiireestä kantapäähän. Nyt tarkastelun alla on tauti nimeltä Cavus, joka on saanut alkunsa jalkapohjasta, mutta tartuttaa mustan kuolemansa jokaiseen ruumiinosaan, joka sen tielle osuu.

Lyhyt historiikki (ketkä, mistä, milloin ja miksi?).

- Kitaristimme J.K ja rumpalimme T.T.T päätyivät erinnäisten hermomyrkkyjen vaikutusten alaisina tekemään musiikkia kahdestaan. Ajankohtana oli vuosien 2007 ja 2008 välimaasto, ja paikkana Porvoo. Joitakin treeninauhoja kuulleena joukkoon liittyi W hoitamaan vokaaleja ja pian sen jälkeen liittyi myös A.R.G bassoon. Jo aikaisista nauhoituksista paistoi sellainen lävitsetunkeva rujous että se niinsanotusti houkutteli kärpäset ruumiille.

Kuvailkaa bändinne ulosantia.

- Rumaa ja raskasta black metalia, missä basso pörisee ja sylki lentää.

Mistä yhtyeenne saa vaikutteensa ja toisaalta miten se erottuu massasta?

- Vaikutteet vaihtelevat tietysti yksilöllisesti, mutta väittäisin, että tietyt primitiiviset vaistot ohjaavat pitkälti monia yhtyeen kollektiivisiä tekemisiä. Ihmisen luoma maailma on sairas ja mätä, emmekä voi olla huomaamatta sen kauneutta. Reagoimme vaistomaiseti ulkopuolisiin ärsykkeisiin, eläimiä kuin olemme. Massasta erottaminen tapahtuu helpoiten ihan vain yhtyettä kuuntelemalla. Emme ole keksimässä pyörää uudestaan mutta ammennamme materiaaliamme tavoin joka eroaa joiltakin osin monesta muusta yhtyeestä.

Minkälainen on kappaleidenne syntyprosessi?

- Useimmat kappalerakenteet syntyvät yhtyeen luolastossa kitaristin ja rumpalin hellän telminnän tuloksena. Näiden luiden ympärille sitten jokainen antaa palan lihastaan kunnes olento koetaan valmiiksi.

Onko yhtyeellä jokin sanoma? Mistä lyriikat kertovat?

- Olemme indiviidejä, jotka toteuttavat vapauttaan niin teistisen satanismin kuin moraalivapaudenkin kautta. Emme tue järjestäytynyttä uskontoa tai yksittäistä filosofiaa, joten emme voi näinkään myös ylläpitää mitään yksittäistä yhteistä sanomaa. Lyriikkamme tukevat tätä vapautta vahvistaen samalla musikaalista puolta, luomalla jokaiselle kappaleelle ikäänkuin oman maailmansa ja motiivinsa. Motiiveina toimivat niin henkinen sorto kuin fyysinen voima, yksilön vapaus, jumaluus kuin alistetun katsekkin.

Millaisena näette orkesterinne tulevaisuuden? Päämääriä/tavoitteita?

- Tulevaisuutta ei osaa povata kukaan, mutta jatkamme tietysti runnomistamme niin kauan kuin mahdollista. Etsimme tällä hetkellä virallista jakelijaa jo valmistuneelle EP:lle, ja suunnitteilla on myös vinyylisplitti erään kotimaisen yhtyeen kanssa. Neuvottelemme myös erinnäisistä live-esiintymisistä sekä kotimaassa että ulkomailla, joten aika näyttää minne suunta vie!

Jos saisitte valita yhden albumin ja kretitoida sen omiin nimiinne, niin mikä tuo albumi olisi ja miksi?

- Albumi olisi tietenkin oma albumi, sillä mikä olisi parempaa ihasteltavaa kuin omin käsin tehty työ? Jokainen tietysti halajaa oman suosikkilevynsä puikkoihin, mutta ei saa sortua liikaa idoleiden palvontaan vaan pitää pyrkiä nousemaan niiden yläpuolelle. Luulen kuitenkin, että monet black- ja death metalin klassikkolevyt olisivat päällimmäisenä listalla, jos näitä kredittejä olettaisiin mielikuvituksellisesti haalimaan.

Minkä levy-yhtiön rosteriin bändinne sopisi parhaiten?

- Sovimme levy-yhtiölle, joka antaa meidän tehdä sitä, mitä me osaamme parhaiten ja pitää huolen omista asioistaan. Emme vaadi paljoa, mutta se mikä luvataan on hoidettava silloin, kun on luvattu; emme katsele paskanjauhantaa päivää pidempään. Rehellinen, osaava ja artistejaan ymmärtävä yhtiö on varmasti jokaisen yhtyeen kriteerilistalla.

Miksi juuri te ansaitsisitte levytyssopimuksen?

- Levytyssopimus solmitaan yleensä jos kyseisellä orkesterilla on yhtiön mielestä tarpeaksi iso kaupallinen potenttiaali. Meidän kaupallinen potenttiaali lepää pitkälti tuotoksiemme varassa, joten jos kuuntelijat pitävät niistä, niin he ovat sen sopimuksen meille ansainneet, emme me. Me vain toteutamme mielihalujamme ja luomme taidettamme.

Kiteyttäkää yhtyeenne yhteen lauseeseen.

- “Pahuus pursuaa heidän sisimmästään, heidän sydämensä on tulvillaan juonia.” Ps. 73:7

Sana on vapaa: mainostusta, vittuilua…

- Kiitämme mielenkiinnostanne Cavusta kohtaan, lähetämme vastapalveluksena kuolleen rotan postiluukkuunne.

www.myspace.com/cavusmusic

Tagit:

Keskustelua aiheesta

Katso myös nämä
Kuva: Cavus – Cavus

Cavus – Cavus

· Demoarviot
Uusi suomalainen tulokas, Cavus, runnoo death metal vaikutteista black metaliaan tasokkaasti jo tällä ensimmäisellä julkaisullaan. Mitään [...]
Lue lisää
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta: