Calmsite

Riihimäkeläinen Calmsite ei varmaankaan ole vielä niitä kaikkein tutuimpia orkestereita Samperin lukijoille, joten yhtyeen itsensä aloitteesta päätettiin tutustuttaa teidät tähän rähinäryhmään. Harvasanaiset miehet päättivät pitää suoran ja selkeän linjan vastauksissa, joten tarinaa ei ole pituudella pilattu mutta sitäkin tiukempaa asia on. Poppoon eka kokopitkä onkin jo ehditty arvostella lehden sivuilla, joten muu taustatieto tulkoon näin hieman jälkikäteen…

Ok, kertokaahan kuinka Calmsite sai alkunsa ja mistä bändissä on ylipäätään kysymys?

No, Calmsite perustettiin tuossa vuoden 1998 tienoilla ja soitamme reippaanlaista melodista deathrockia. Tai ainakin noin muut ovat sitä luonnehtineet. Kokoonpano on ollut sama koko ajan.

Oak Knoll Productions julkaisi debyyttikokopitkänne nimeltään The Erector jokin aika sitten. Kuinka päädyitte yhteistyöhön heidän kanssaan ja mitä tämä yhteistyö pitää sisällään? Mitä olette muuten mieltä lafkasta?

Lähetettiin niille promolevy ja sieltä sitten ilmoittelivat, että olisivat kiinnostuneita yhteistyöstä. Ensin kirjoitettiin niiden kanssa yhden albumin sopimus ja sovittiin, että jos yhteistyö pelaa puolin ja toisin niin katsotaan sitten jatkoa. Lafkana Oak-Knoll on toiminut oikeastaan tähän mennessä tosi hyvin. Ne eivät ole puhuneet ainakaan läpiä päähänsä ja on tehnyt kaiken mitä on luvanneetkin.

Millaista on ollut The Erectorin palaute?

Palaute on tähän mennessä tosi hyvää. Kaikkiahan ei toki voi miellyttää eikä kyllä pidäkään.

Tiesittekö muuten muista OKP:n suomalaisbändeistä ja oletteko mahdollisesti vaihtaneet kokemuksia heidän kanssaan?

Joo, kyllä me tiedettiin. Ei me hirveästi olla vaihdeltu kokemuksia mutta voi olla, että joskus tulevaisuudessa.

Mikä on keikkatilanne tällä hetkellä? Onko toiveita tai suunnitelmia ulkomaille?

Keikkoja on suunnitteilla kokoajan ja ollaan tehty tasaisen varmasti. Toiveita ja suunnitelmia on ulkomaille. Ja ollaan niistä jo jotain puhuttukin, mutta ei tässä vaiheessa ole vielä mitään varmaa.

Entäs palautteet keikoilta…?

Mitä meille on suoraa palautetta tullut niin kovasti on ihmiset yleensä tykänneet.

Mitä tulevaisuudensuunnitelmia Calmsitella on ja millä aikataululla?

Tällä hetkellä tehdään materiaalia meidän toiselle albumille, jonka pitäisi tulla ulos ensi kesänä. Oak-Knoll Productions julkaisee Jenkeissä ja Firebox Skandinaviassa/Euroopassa. Materiaali alkaa pikkuhiljaa olla kasassa ja studioon mennään huhtikuussa. Ja keikkoja on myös vireillä. Mutta siinähän sitä oleellisimmat suunnitelmat.

Terveisenne Samperin lukijoille ja mitä olisitte tässä haastiksessa halunneet vielä sanoa?

Terveisiä lukijoille ja haluaisimme vielä sanoa, että kiitoksia kaikille
kaikesta.