Kuva: NoFX - Backstage Passport

NoFX – Backstage Passport

NoFX otti parin vuoden takaiselle, Suomeenkin yltäneelle maailmankiertueelleen filmiryhmän mukaan, ja kuvasi Fuse.tv:lle kahdeksanosaisin dokumentaarin. Ei kuulosta kovinkaan omaperäiseltä ajatukselta, mutta kun matkakohteina on sellaisia maita kuten Kiina, Bali ja Peru, ja oppaina mm. Fat Mike ja bändin juoppo manageri Kent, on mielenkiintoinen nojatuolimatka maailman ympäri taattu.

Vuoden aikana tehdyille reissuille mahtui varmasti ihan hyviäkin muistoja, vähemmän hämäriä promoottorieita ja vituilleen menneitä keikkoja (syystä tai toisesta), mutta ”Backstage Passport” keskittyy nimenomaan siihen kiertuelemän karumpaan puoleen; kun keikan järjestäjää joutuu kovistelemaan saadakseen edes murto-osan sovitusta liksasta (ympäripäissänsä tietenkin), nukkumaan hostellissa kalterien takana (Brasilia), käyttämään huimausaineita kuolemanrangaistuksen uhalla (Singapore), ja pakkaamaan koko bändin backlinen ja merchandiset junaan 3 minuutissa (Tampere).

Dokumentti on melko siloittelematon, ja näyttää taiteilijat häpeilemättä välillä vähän hävettävissäkin tunnelmissa. Muusikoita idoleinaan pitäneille dokumentti tuo tähdet lähelle tavallista ihmistä, mutta mihinkään metallicamaisiin psykoanalyyseihin ei päästä. Mielenkiintoinen dokumentti kuitenkin, josta riittää viihdettä useampaankin katselukertaan. Niin, myös bändin dokumentille väsäämä tunnari on kivenkova.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”NoFX – Backstage Passport”

  1. Tää on kyllä kova! Tuli katottua netistä aikoinaan ja nyt dvd:ltä lähinnä lähinnä extroja katottu. Saa nauraa ja kylmät väreet tulee kun fat mike käy laulattamassa hotellin eesä peruuntuneen keikan jälkeen. Hieno bändi!

Kommentointi on suljettu.