Kuva: Worth The Pain - To The Bitter End

Worth The Pain – To The Bitter End

Lappeenrannan Worth The Pain on vuosien saatossa kasvanut pikkuhiljaa suuremmaksi, tiukemmaksi ja tunnetummaksi. Kykynsä edellisellä ”Sacrifices”-minicd:llä todistanu WTP palaa nyt tuplasti kovimmilla panoksilla, sillä esikoistäyspitkä ”To the Bitter End” antaa kuulua mihin bändi kykenee. Tällä kertaa kaikki on täydellisesti paikallaan, soundit ovat kohdillaan ja laulu, josta kuului valituksia minin yhteydessä, toimii moitteetomasti ja kuulostaa hyvältä. Metallinen hardcore kuulostaa todella vakuuttavalta näiden herrojen otteessa.

”To the Bitter End” pitää sisällään kymmenen kappaletta ja tarjoaa juuri sopivan mittaisen antoisaa, raskasta ja vihaista hardcorea. Pääosin uutta materiaalia, jota on livenä jo kuultu pitkän aikaa, sisältävä levy on julkaistu niin cd:nä kuin lp:näkin, mikä on aina hienoa. Mukana on reilusti mieleenjääviä kertosäkeitä ja singalong-kohtia, joten pelkkää tanssimusaa Worth The Pain ei missään nimessä ole, vaikka moshiakin löytyy reilusti. Deceased, Wake Up Call 7″:lta löytyvä Dead Promises ja levyn viimeinen kappale, The Urge ovat kaikki tuttuja kappaleita, mutta kuulostavat tuoreilta levyn soundin paremmuuden johdosta.

Turhia biisejä levyltä ei oikein löydy ja uusi kama on todella tiukkaa, siitä hyvinä esimerkkeitä Rise from the Silence, joka mp3:senakin on levyltä maistiaisena pyörinyt ja These Stained Hands. Worth The Pain lunastaa esikoistäyspitkällään paikkansa kotimaisen metallisen hardcoren kärkinimistä ja mikäli yhtyeet kuten Breamgod, Another One Dead tai tutut jenkkisuuruudet kuten Terror ja Hatebreed tippuvat, poimi levy hetimiten mukaasi!