Wölfhead

Wölfhead – S/t

Espanjalainen Wölfhead yllättää omaa nimeään kantavalla debyytillään varsin positiivisesti. Keskinkertaisesta stonerista jos jostain on nykyään niin paljon ylitarjontaa, että Wölfheadin kaltainen oikeasti toimiva ja mukaansatempaava stonerdoom lämmittää mieltä kaksinverroin.

Lähtökohdiltaan Wölfhead on monin paikoin melko korni; Espanjan desperadot laulamassa shamaaneista ja Asgardin viikingeistä. Eihän näissä ideoissa ole järjen häivää, mutta onko sillä toisaalta mitään merkitystä, kun kyseiset biisit, Journey By the Shaman’s Hand ja Sons Of Asgard, ovat joka tapauksessa tavattoman rautaisia vetoja. Osittain kotimaiselta Death With A Daggerilta haiskahtava, katalaaniksi laulettu, Cul de Sac ja hyvin Sabbathmainen Doomed Earth eivät nekään häviä edellä mainituille; Doomed Earth saattaa jopa olla Sons Of Asgardin ohella erittäin tasavahvan levyn kovin biisi; riippuu täysin kuuntelukerrasta ja mielentilasta. Upea, maalaileva nimibiisi ja levyn  päättävä akustinen Pink Floyd -laina Wish You Were Here paketoivat tämän hienon ja juuri sopivan mittaisen kokonaisuuden elegantisti.

Doomentia Records lienee jonkinasteinen laaduntae ja ainakin Wölfheadin kohdalla tämä pitää täysin paikkansa. Tätä levyä kehtaakin varauksetta suositella kaikille genren faneille. Myös yhtyeen vokalisti Iban Arrieta, vakuutti siinä määrin, että herran edellinen bändi, legendaariseksi saatekirjeessä hehkutettu Great Coven päätynee tsekkauslistalleni.