Wasted - Outsider By Choice

Wasted – Outsider By Choice

I Walk The Linen viettäessä äitiyslomaa, on Wastedin aika kaivaa (vertauskuvalliset) keesit naftaliinista. 15 vuotta tee-se-itse-punkkia pitää sisällään neljä täyspitkää, useita pienempiä julkaisuja sekä satoja keikkoja, vaikka viimeiset 7 vuotta ovatkin menneet Wastedin osalta enemmän tai vähemmän himmaillessa.

”Outsider By Choice” on hyvin bändin näköinen levy. Se on selvästi tuttua Wastedia, mutta I Walk The Linen pönkittämällä itseluottamuksella alkuaikoja kypsempää ja muiden mielipiteistä piittaamatonta. Vaikka soundi on tuttu, ei bändi edes yritä sopeutua enää mihinkään tiukkaan punk-muottiin, vaan tuo mukaan aiempaa enemmän suoraviivaisia, jopa hcpunkilta haiskahtavia tuulahduksia Adolescentsien ja Dead Boysien suunnalta (Career Suicide, Hunter Gatherer). Toisaalta myös ”Heroes Amongst Thievesiltä” mukaan tullutta ”kevyempää” tulkintaa on mukana (The Nightmares of 1984). Näitä yhdistelmällä saaadan tuore versio tutusta Wasted-soundista.

Vanhana Wasted-fanina korvaa miellyttää enemmän CD:n bonukseksi lätkäistyt raidat parin vuoden takaiselta ”Modern World Is Dead” -seiskatuumaiselta, mutta kyllähän varsinaiset albumiraidatkin rokkaavat, ja toimivat varmasti oivallisina täkyinä myös uusien kuulijoiden kalastamiselle. Nuoruuden vimma on ehkä vaihtunut lähestyvän keski-iän seesteisyyteen, mutta ei tasapainoisuuden löytäminen elämään välttämättä tarkoita itse musiikin hiipumista.