Versus All - Dark Ages

Versus All – Dark Ages

Vuonna 2007 perustettu uusimaalainen Versus All julkaisi viime vuonna esikoisalbuminsa ”Black vs White”. Siinä missä bändi äänitteli ensimmäistä levyään kaikessa rauhassa toista vuotta, ”Dark Ages” äänitettiin nopeassa tahdissa viime elokuussa.

Uudella levyllä homman nimi on musiikillisesti suunnilleen sama kuin esikoisellakin. Nopeatempoista, melodista punkkia tarjoillaan tälläkin kertaa. Päällimmäisenä mieleen tulee useampikin amerikan melodinen hardcoreyhtye. Kotimaisista vertailukohtaa voi löytää Endstandista, mutta Versus All on kuitenkin tätä melodisempi. Laulaja Niko Ailamon kirjoittamat kappaleet ovat tarttuvia ja toimivia punksävellyksiä, joista välittyy energisyys ja soittamisen riemu. Amerikan punkin lisäksi parista kappaleesta tulee mieleen jotain Turbonegron tapaisia sävyjä, lähinnä nimikkobiisin säkeistön riffistä. Välillä kuulostaa aivan kuin Hanoi Rocksin punkimmat rypistyksetkin vilahtaisivat laulumelodioissa.

Sävellyspuolella ja sovituksissa homma rupeaa olemaan jo hyvinkin paketissa. Kappaleet ovat napakoita ja lajissaan sopivan vaihtelevia. Laulumelodiat myös toimivat. Sen sijaan biisien sanoma jää vielä ikävästi vaillinaiseksi. Nyt ongelmana on se, että tummasävyiset ja asioihin kriittisesti suhtautuvat sanat eivät osu vielä kunnolla maaliinsa. Kyseessä on kieltämättä vaikea laji – pitäisi olla tärkeää, hiukan uuttakin sanottavaa, joka pitäisi pystyä puristamaan vielä napakkaan muotoon. Nyt uusia aiheita on etsitty, esimerkiksi aloituskappaleessa Social Media Generation. Lähemmäs kymppiä osuvat henkilökohtaisemmista lähtökohdista ponnistavat lyriikat. Ehkä henkilökohtaista ja kantaaottavaa voisikin sekoittaa jatkossa enemmän samaan kappaleeseen, jolloin sanoma muuttuu kouriintuntuvaksi.

Tässä vaiheessa bändi on lupaavasti aluillaan. Kahden ensimmäisen levyn biiseistä saa jo sen verran potkivan keikkasetin, että bändi pitänee käydä tilaisuuden tullen tarkistamassa.

[youtube url=0higVoXQZkE]