Velvetcut - Electric Tree

Velvetcut – Electric Tree

”Electric Tree” on profiloitunut Velvetcutin primus motorin Tomi Asuintuvan soolotyöksi. Tosin koko Velvetcut on alun alkaenkin startannut Tomin sooloprojektina, joten tässä lähinnä suljetaan ympyröitä. Jo Velvetcutin aiemmat tekemiset ovat herätelleet kiinnostusta Suomen ulkopuolella, ja käsittääkseni myös ”Electric Tree” on generoinut itseensä kohdistuvaa kuhinaa. Lampaankin puolelta löytyy enemmän hyvää kuin pahaa sanottavaa.

Tomin itsensä kirjoittama, esittämä ja jopa tuottama levy sälyttää melko suuria taakkoja tekijänsä harteille. Tosin ”Electric Tree” ei kuulosta kovinkaan suuren stressin alaisuudessa tehdyltä, vaan soi luontevasti ja vapautuneesti. Levy on tuskinpa täysin alaston, mutta ajoittain silti melko paljas. Samalla kuitenkin sillä on jopa suuruudenhulluiksi kuvailtavia visioita, jotka on kuitenkin saatu esitettyä ilman että Velvetcut olisi menettämässä uskottavuuttaan. Pahimmat ylilyönnit on jätetty kotiin, ja itse asiassa albumi on vain puolet siitä pituudesta mitä tästä arviotekstistä voisi ymmärtää. Puoli tuntia riittää Velvetcutille hienosti, ja albumin lyhyt kesto oikeastaan osoittautuu sen vahvuudeksi, kun turhalta toistolta on vältytty.

Itseäni häiritsi albumissa oikeastaan eniten sen taipumus kuulostaa elektroksi vääntäytyneeltä Muselta, mutta onneksi tuo taipumus on vain väliaikaista. ”Electric Tree” ei ihan jokaisena hetkenään pysäytä, mutta pysyttelee kuitenkin keskimääräistä industrialin kanssa flirttailevaa rock-levyä kiinnostavampana ja tyylikkäämpänä teoksena.