The Velvet Six - Dark City Night

Velvet Six – Dark City Nightlife

Velvet Sixiä ei voi kai olla kutsumatta goottirockiksi, termin herättämistä ja tässä tapauksessa turhista antipatioista huolimatta. Kyse kun ei ole munattomasta sixtynineeyes hönkäilystä, vaan rouheammasta poljennasta The Cultin ja Billy Idolin välimaastossa. Hyvä vertailukohta voisi olla Misfitsiin hurahtanut HIM… eiku hetkonen, sehän olikin 69 Eyes?!

Levy alkaa lupauksia herättävästi Cyanide Rain -kappaleella, ja muutaman ensimmäisen kappaleen aikana ehditään käydä läpi discometallin lyhyt oppimäärä. Mad Wicked Lifestyle saa jopa vähemmän vampyyreistä ja nahkahousuista kiinnostuneenkin innostumaan; mainio, hieman yllättävä säkeistö ja tarttuva kertsi; huippubiisin ainekset ovat kasassa. Seuraava kuullaan maailevampi balladi Sleep With Me, jonka jälkeen alkaa rokkaavampi vaihe levyllä, mikä ei kyllä tunnu sopivan bändille läheskään yhtä hyvin kuin alkupään tummempi fiilistely. Depeche Mode -laina Never Let Me Down Again tiivistää hyvin yhteen bändin goottivaikutteet ja popmelodiat.

Runsaiden ja ehkä turhankin monimuotoisten koskettimien sävyttämä musiikki on hyvän laulajan johdolla helppoa kuultavaa, ja lähtökohtiin nähden positiivinen yllätys. Parit hittikipaleet palautuvat varmasti jossain muualla myöhemmin kuullessa mieleen, vaikkei tämä itsellä voimasoittoon päädykään.