Valse Triste - Osasto 11

Valse Triste / Osasto 11 – Split

Valse Tristen ensimmäinen levytys Liimakka/Mäki-Turja-rytmiryhmän lähdön jälkeen onkin hieman yllättäen splitti melko tuntemattoman Osasto 11:n kanssa. Jo ihan kirjaimellisesti paskaisten kansien takaa paljastuu maailma, joka on aggressiota, äkkivääryyttä ja hurttia sekopäisyyttä täynnä.

Valse Tristen biisit kuulostavat Valse Tristeltä, vaikka ne eivät nyi enää yhtä pahasti kuin paskasuohon jumiutunut Massey Ferguson, mutta meno on silti aika holtitonta. Idioottikaksikko Wasky/Mikko suoltaa edelleen kaikkea päätöntä vanhaan malliin, eivät miehistöongelmat ole kuin korkeintaan hidastaneet Valse Tristen menoa. Uusista biiseistä paras on Operaatio amputaatio. Tarkkaile naapuriasi on vanha tuttu, sillä VT on levyttänyt sen jo liki 20 vuotta sitten ”Hyvästi nielurisat” -eepeellä. On muuten hyvä EP, kuten myös VT:n puoli tältä splitiltä!

Osasto 11 ei ihan agricorea soita, mutta kovinkaan kauas ei ole omena puusta pudonnut. VT:tä vain hieman (eli noin 20 vuotta) nuorempi Osasto 11 taitaa myös hardcoren mäiskimisen, ja sitä taitoa on treenattu jo parilla omalla levytyksellä. Ihan samalla tavalla Osasto 11 ei hurmaa ihan vielä, vaikka senkin soittama musiikki on perin napakkaa. Ehkä se lievä epävarmuus estää bändiä tekemästä kaikkein massiivisinta tuhoa siellä vertauskuvallisessa sikalassa, jonne yhtye omien sanojensa mukaan kaahaa höyrytraktorilla. Sisälle päästään, mutta ei vielä ulos. Ei ainakaan katon kautta, toisin kuin bändin MySpace-sivulla lupaillaan. VT:lle on siltikin vaikea keksiä tähän hätään parempaa splittikaveria.