Unleashed - Odalheim

Unleashed
Odalheim
 (CD)

Levyarviot · Lisännyt ·

3,5/5 (Julkaistu: 20.4.2012)
Kuuntele: Spotify

Takuuvarma paukku ruotsalaisen death metallin konkareilta.

Ennen kuin tämä uusi Unleashed-albumi oli ehtinyt soida sekuntiakaan, olin jo täysin varma siitä millainen levy tämä “Odalheim” oikein on. Olen kuitenkin sen verran itsekriittinen ihminen, etten jaksa kirjoittaa samaa arviota uudestaan.

Ei puhettakaan, että Unleashed olisi uudistanut soundiaan mihinkään suuntaan. Ehkäpä “Odalheim” jytisee enemmän vuoden 2012 kuin vuoden 2010 hengessä, mutta siihen nuo erot tahtovat melkein jäädäkin. Unleashed löysi kutsumuksensa jo 90-luvulla, ja on sen jälkeen lähinnä vain jalostanut soundiaan määrätietoisempaan suuntaan. Ehkä soundi on hieman muuttunut, mutta pohjalla on sama voima. Voiman suurimpana perustana on kitaratyöskentely, jonka seurauksena riffejä kimpoilee kuin Thorin vasaran iskeytyessä Lokin nuppiin. Jäisiä ja hyviä, liki black metal -henkisiä riffejä on yhtä paljon kuin Jonny Hedlundin äänessä on persoonaa. Riffiä riffin perään, eikä levyllä kamalia riffejä olekaan. Keskinkertaisia riffikimppuja – joita kutsutaan myös biiseiksi – alkaa kyllä nousemaan routaisesta maasta, kun “Odalheim” on jo hetken aikaa hurmannut freesihköllä otteellaan.

Edeltäjäänsä “Odalheim” on hintsusti reippaampi tapaus, joten ehkäpä tämän albumin olisi pitänyt tulla “Hammer Battalionin” tai ehkä jopa “Midvinterblotin” jälkeen. Ei “Odalheim” siltikään mikään ajaton mestariteos ole.

Tagit:

Keskustelua aiheesta

Katso myös nämä
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta: