Tryer - Hero Quest

Tryer – Hero Quest

Yritystä on ainakin kerrakseen, kun manselaiset lähtivät päistikkaa pitkäsoiton kimppuun. En ainakaan muista kuulleeni bändiltä minkäänlaisia demoja tai pienlevytyksiä, mutta toisaalta ei tätä LP-muotoonkaan murjottua kiekkoa päästä syyttelemään löysäilystä. Levyn alkupuolisko suorastaan räjähtää kasvoille. Energiapaukku ei ehdi laantuakaan missään välissä, mutta albumin loppuessa tulee sellainen tunne että siinä oli kyllä ihan tarpeeksi.

Omien sanojensa mukaan Tryer lähti alunperin tekemään skedepunkkia, mutta bändi on karannut siitä kyllä melko kauaksi, lähemmäksi hardcoren mantuja. Tryerin energisessä ja kipinöivässä soitossa on kyllä rippeitä skedepunkistakin, mutta ne jäävät hardcoremman räiskinnän alle. Juttua leimaa kyllä hyvin vahva melodisuus. Tryerista on kyllä hauska huomata, miten hyvin kukaan kolmikosta ei jää varjoihin, vaikka kitaristilaulaja Jussi Kaholan ääni puskeekin jatkuvasti esille. Miehen ääni lienee se suurin kynnys taas vaihteeksi, kun onhan ukkelin ääneen voinut totutella jo Frivolvolin kautta, mutta jos herran ääntä ei kestänyt Frivolvolin kanssa niin ei kestä kyllä Tryerinkaan.

Olipas mukava yllättäjä tämä levy. Lisäpisteitä ”Hero Quest” ansaitsee nimestään, harvinaisen härskistä kansitaiteesta ja bändin logokyhäelmästä. Onhan tämä nyt heittämällä vuoden kovimpien yllättäjien ja parhaiden debytanttien joukossa.