Kuva: Total Devastation - Wreck

Total Devastation – Wreck

Suomen konemetallimiehet ovat täällä taas. Paljon tuttuja aineksia on sopassa edelleen mukana, mutta sinne tänne on heitetty pieniä paloja uusia makuja elävöittämään kokonaisuutta.

Yleisilme levyllä lähenee monilta osin Mastodonia, joka on erittäin miellyttävä muutos, sillä mistään suorasta plagioinnista ei kuitenkaan voida puhua. Sinne tänne heitetyt rokki-koukut ja hauskat soolot tuovat vain edellä mainitun yhtyeen mieleen, varsinkin levyn aloittavalla Something Random –raidalla. Toinen vertailukohta voisi hyvinkin olla Strapping Young Lad, joskin yhtä kaoottiseksi ei meininki missään vaiheessa mene. Soitto hoidetaan kunnialla läpi ja kahta kitaristia käytetään hyödyksi erinäisten kitaraharmonioiden muodossa. Konepuolta on ehkä vähennetty hitusen ja nyt rakkineet esittävät useasti sivuroolia antaen kipaleille pientä taustatukea. Tämä ei haittaa, sillä perussoittimet hoitavat tonttinsa kunnialla, eikä koneiden tuomaa lisämölyä jaa kauheasti kaipaamaan.

Karhulan poikien uusin tuotos on sangen raskas paketti teknistä deathmetallia josta ei vauhtia puutu. Aiempia levyjä vaivannut tasapaksuus on edelleen läsnä, mutta ei läheskään yhtä vahvasti kuin ennen. Rohkeat rokkikohdat tuovat tällä kertaa levylle hyvää vaihtelua ilman, että brutaaliudesta tarvitsee tinkiä tippakaan.