The Undivine - Delusional Noise

The Undivine – Delusional Noise

The Undivine Goes Teemalevy – ”’Delusional Noise’ on kahteen aivolohkoon jaettu levy mielenvikaisuudesta. Sen ensimmäisellä puoliskolla käsitellään substanssien, pelon ja vainoharhojen tuottamaa tulosta. Toisella puoliskolla käsitellään ns. ”mekaanisia avaimia”. Avaimilla avataan lopun portti. Loppu ei aina välttämättä kuitenkaan ole kuolema, vaan saattaa olla esimerkiksi ajanjakson loppu tai muunlainen muutos. Molemmille puoliskoilee yhtenäistä on se, että tarinoiden keskushahmot ovat mielenvikaisia, mutta eivät itse näe itseään sellaisina, vaan ratkaisuna ongelmiin, olivat ne sitten mitä tahansa.”

Deathiä ja thrashia yhdistelevä The Undivine on saanut valmiiksi toisen täyspitkänsä ”Delusion Noisen”. Äärimmäisen groovaava ja raskas tuotos onkin todella loistavaa kuunneltavaa. Mielenvikaisuus ja ahdistavuus on saatu taltioitua levylle varsin mallikkaasti. En keksi kyllä heti toista yhtyettä joka kuulostaisi näin kieroutuneelta, vihaiselta ja idearikkaalta samaan aikaan. Ero debyyttilevyyn, ”Face The Chaokseen” on merkittävä, vaikka ei huono ollut sekään. Bändi on nostanut silti huomattavasti tasoaan, nyt on kovat piipussa. Mikäs siinä, antaa mennä vaan.

Levyn avaava Columbian Tie kertoo jo heti ensisekunneilta missä mennään. Kitarat möyrivät alhaalta, vokalisti Henri Harbergin ulosanti on mallillaan; niin ikään korinamaisen alhaalta tulevat, kuin myös korkealta riipivät huudot onnistuu mallikkaasti. Myös Rainer Tuomikannon luovat ja groovaavat rummut läpi levyn ansaitsee erikoismaininnan.

Toinen levyn kärkipää on neljäs kappale Seduction, jonka maalaileva, nouseva loppuosa kliineineen kitaroineen ja kanttilyönteineen, purkautuen kunnon myrskyyn ja sekoamiseen, iskee ainakin allekirjoittaneen tajuntaan kuin ne kuuluisat tuhat volttia.

Viimeinen kappale, nimibiisi Delusional Noise rauhoittaa tilanteen lähes jamimaisella, viidakkomaisella meiningillä. Eiköhän tässä jo möyhkättykkin tarpeeksi. Tässä on levy, joka jää vielä pitkäksi aikaan soittimeeni.