The Transplants - In A Warzone

The Transplants – In A Warzone

Transplants palaa soittolistoille uudella ”In A Warzone” -levyllään, joka on jatkoa jo vuosia sitten ilmestyneille levyille ”Transplants” (2002) ja ”Haunted Cities” (2005). Hiljaiseloa viettäneen kokoonpanon paluusta alkoi tihkua huhuja jo vuonna 2010, ja pian olikin vanha jengi koossa taas: Tim Armstrong kitarassa, Rob vokaaleissa ja Travis Baker rummuissa, ja tähän päälle vielä vuonna 2011 aloittanut basisti Kevin Bivona. Ensimmäisen kerran uutta albumia lupailtiin jo vuonna 2011, joten tämä levy on ollut niitä harvoja tapauksia, joita on jo hieman tullut odoteltua. Myönnettäköön ettei ne odotukset olleet kovinkaan korkealla, mutta ”In A Warzone” on taattua Transplants-laatua yhtä kaikki.

Molemmat aiemmat levyt olivat erittäin hyvin tuotettuja, mutta olennaisinta on kuitenkin bändin onnistunut tapa yhdistää eri tyylejä. Oikeastaan olen aina pitänyt bändin tyylistä tehdä musiikkia ja yhdistellä asioita, olematta kuitenkaan sekava tai hämmentynyt, jotka ovat tunnusomaisia ominaisuuksia silloin kun lähdetään selkeästi sekoittamaan eri tyylejä tietämättömyydestä käsin. Vanha(?) viisaus onkin että ”jos haluaa opetella jotain, pitää se oppia, jotta siitä voi oppia pois”. Bändin nokka(va)mies Skinhead Rob totetaa kuitenkin, että loppujen lopuksi The Transplants on punkrockbändi.

The Transplants on perustettu vuonna 1999, mutta silti se on aina kuulostanut tuoreelta ja ajattomalta. Edellisiä levyjä kuunnellessa tuntuu että ne olisivat julkaista vain hetki sitten. ”In a Warzone” sisältää kaksitoista tutunkuuloista raitaa, mutta vaatii useamman kerran, jotta sen kaikki nyanssit paljastuvat, niin että levyyn pääsee – kliseisesti ilmaistuna – sisään. Biisejä oli alunperin kirjoitettu noin kolmisenkymmentä, mutta näistä valikoitui levylle tusinan verran ja pituutta levylle tuli vain puoli tuntia. Toki on tarvetta ja inhimillistäkin vertailla levyä bändin aikaisempiin, joihin rinnastettaessa ”In a Warzone” on astetta rockimpi ja ehkä tasaisempi kuin aikasemmat. Se ei ole hyvä tai huono asia, se vain on.

[youtube url=UrXZtImpkLA]