The Shangri-Blahs - S/t

The Shangri-Blahs – S/t

Olipa kerran pieni pingviini nimeltään Inuit Kunt, josta ei koskaan tullut mitään. Tuon pienen pingviinin jälkikasvu The Shangri-Blahs on sen sijaan julkaissut jo ensimmäisen oman seiskatuumaisensa. The Shangri-Blahsista selkeästi näkee mihin kohtaan Inuit Kunt kuukahti ja mistä uusi bändi lähti liikkeelle. Pohja on sama, mutta toteutustavat erilaiset, ja tokihan ajankulukin on vaikuttanut näihin hessuihin ja näiden toimintatapoihin. Sen näkee jo sävellyksissäkin, jotka ovat kypsempiä ja hieman vakavampia kuin Inuit Kuntin aikoina, vaikka bändi ei ole kadottanutkaan juuriaan popahtavassa punkissa.

Inuit Kuntissakin kokeiltiin saksofonien tuuttaamista osaksi musiikkia. Kokeilu ei ollut täysin katastrofaalinen, vaikka kieltämättä jäi hieman päälleliimatun oloiseksi ja muusta soitosta irralliseksi elementiksi. Torvet ovat yhä mukana, mutta niitä on laitettu sivummalle, jolloin se ei ole pääosan röyhkeästi varastava töräyttelijä tai erikoisuudeksi jäävä statisti, vaan tasavertainen soitinkumppani rumpujen, laulun ja kielisoittimien kanssa. Lopputulos on täysin erilainen kuin mitä ns. satrupunkissa.

Allekirjoittaneen suosikkiviisut löytyvät puolien aluista, jotka ovat reipas Trouble on the Line ja leppoisampi Sunday I’m Ok. Näissä biiseissä tuntuu The Shangri-Blahs kiteytyvän loistokkaalla tavalla, mutta kaksi muuta biisiä eivät ihan samalla tavalla vielä sytyttele. Kyseessä on kuitenkin loistava levytys ja erittäin hyvä (uusi) alku!