The Reality Show - Liberation Eschatology

The Reality Show
Liberation Eschatology
 (LP)

Levyarviot · Lisännyt ·

4,5/5
Julkaisija: , (julkaistu: 23.7.2013)

Demon, seiskatuumaisen ja eritoten hurjien keikkojen kautta vakuuttanut turkulais-riihimäkeläinen The Reality Show ei ole turhia hötkyillyt äänitteidensä kanssa, sillä yhtyeen seiskatuumaisen ”A Candle in Hell” ja ensialbumin ”Liberation Eschatologyn” välillä on pari vuotta aikaa.

Ensikuuntelulla ”Liberation Eschatology” ei tuntunut kolahtavan sillä tavalla kuin aluksi oletti, mutta albumi kerää hyvin nopeasti vauhtia ja alkaa vetelemään pataan. Pian ovat epäilykset The Reality Shown vuohitauluhardcoren toimivuudesta albumimitassa tipotiessään. Jossain hardcoren ja powerviolencemman hardcoren välimaastossa painiva The Reality Show aloittaa levynsä hitaasti ja massiivisesti mutta eipä aikaakaan, kun kolmikko puksuttaa nopeasti ja aggressiivisesti vanhaan totuttuun malliin. Mukana on siis Kallen mylvintää, ronskia riffittelyä ja väkivaltaista murjomista rytmikaksikon puolelta.

Vanhat ja tutut elementit ovat tallella, mutta painotusta on lisätty hidastelevan raastamisen suuntaan, jolloin ”Liberation Eschatology” on tähän mennessä sekä vakuuttavin että monipuolisin levytys jonka The Reality Show on laittanut pihalle. Biiseistä on tosin hankala erotella yksittäisiä vetoja jotka nousisivat muiden yläpuolelle, mutta joukossa on sekä uusia kappaleita että jo ensimmäiseltä demolta tuttuja biisejä. Löysiä lenkkejä ei ole, eikä albumilla ole tolkuttomasti kestoakaan. Alle 20 minuuttia ja tämä juurihoito on ohitse, mitä nyt kuulijan tekee mieli käydä sama tuskailu heti toistamiseen läpi. Onhan tämä nyt hurja levy.