The Project Hate - In Hora Mortis Nostræ

The Project Hate – In Hora Mortis Nostræ

Miltei kymmenen vuoden ikään ehtinyt The Project Hate MCMXCIX palaa levytyskantaan tällä kuudennella albumillaan. ”In Hora Mortis Nostrae” ei juurikaan uusia tuulia Viha Projektin meluamiseen tuo, mutta kukapa niitä kaipaisikaan.

Muunmuassa Gravessa, Entombedissa ja Death Breathissa kannuksensa hankkinut miehistö ei juuriaan häpeile, vaan antaa rakkautensa death metallia kohtaan kuulua selvästi. Tekninen death metal onkin Project Haten musiikillinen ydin, mutta tuttuun tapaan myös voimakkaasti sykkivä industriaalinen äänimaailma seuraa yhtyettä, kuin hai laivaa. Paikoin irti päästetään myös vahva goottilainen tunnelma ja varsinkin Jonna Enckellin laulamat osiot vievät kuulijan Evanescencen ja Lacuna Coilin luomiin goottimetalli-sfääreihin. Jokainen sitten päättäköön onko se hyvä vai huono. Kyllähän Projekti osaa vauhtia hiljentääkin, mutta nuo kahden euron syntetisaattorimaalailut eivät juurikaan eroa kahden euron syntetisaattoriyhtyeiden materiaalista.

Koko ”In Hora Mortis Nostrae” on periaatteessa yhden tempun toistoa; Jörgen Sandströmin murisemaa death-runnomista ja Jonna Enckellin lurittamaa goottitunnelmointia. Ainoastaan muutamat kahdeksankymmentä lukua henkivät syna-pop-kuvioinnit nostattavat mielialaa. Tosin vain hetkeksi.

Mielenkiintoisin seikka Project Haten tuoreessa albumissa on se, että sen julkaisee Storm Vox Records, jonka omistaja Peter Stormare on tunnettu ruotsalainen näyttelijä, joka kotimaansa ulkopuolella on myös näytellyt muunmuassa Pako-sarjassa Abruzzin roolin. Että sillä viissiin.