Kuva: The Jasser Arafats – Condemnation

The Jasser Arafats – Condemnation

Taannoin varsin hyvän arvion demorääkissä napannut, veikeästi nimetty The Jasser Arafats on ottanut askeleen eteenpäin, liittynyt Violent Journey Recordsin rosteriin ja julkaissut ensimmäisen kokopitkän älppärinsä. ”Condemnation” nimeä kantava lätty onkin debyytiksi harvinaisen vakuuttavaa tavaraa.

Vaikka allekirjoittanut kuuluukin niihin puritaaneihin, jotka mieluiten nauttivat thrash metallinsa thrash metallina ja death metallinsa death metallina, onnistuu Jasserien death/thrash-kombinaatio miellyttämään meikäläistäkin suht mukavasti. Esimerkiksi Stillbornin ja Kaoksen tapaiset kappaleet potkivat perseelle varsin tehokkaasti. Jasserit eivät myöskään ole sortuneet sokerikuorruttamaan biisejään radiosoitto silmissä kiiluen, vaan ulosanti on kautta linjan kiitettävän brutaalia. Kun koukkuja biiseistä kuitenkin löytyy roppakaupalla, on ratkaisu aivan oikea. Muun muassa Price-biisin hidastelut puolestaan takaavat sen, että levyltä löytyy dynamiikkaakin siinä määrin ettei kuuntelija kyllästy, vaikka pääpaino toki onkin nopeahkossa turpaanvedossa.

Kaiken kaikkiaan ”Condemnation” on nimenomaan todella vahva kokonaisuus. Genrelle tyypillisiä kitarasooloja olisi mielestäni levylle mahtunut enemmänkin, mutta that’s about it, sen kummempaa nokan koputtamista en tästä lätystä äkkiseltään löydä. Kansitaiteesta plussaa, komeaa on!