Kuva: The Handshake - The Art of Playing Wrong

The Handshake – The Art of Playing Wrong

Oululaiskvintetti The Handshake on nimenä varsin tuore, vaikka sen muodostavat jäsenet eivät olekaan noviiseja. The Handshaken riveissä näkyy muun muassa The Driven Dynamosta ja Moses Hazystä tuttuja kasvoja, ja onhan bändillä ihan ikioma perkussionistikin.

”The Art of Playing Wrong” -albumia on äänitetty pitkään ja hartaasti, yhteensä reilun vuoden verran. Treenikämpällä nauhoitettu plätty tarjoilee kompaktit kymmenen biisiä punk rockia, erityisesti Social Distortionin hengessä. Tämäkö muka on pelkkä terapiabändi? Melankolinen punkero on sopivan energistä ja hyvin soitettua, sekä ennen kaikkea rentoa. The Handshakelle pitäisikin antaa kädenpuristus myös nerokkaasta albuminnimestään. ”The Art of Playing Wrong” ei tosin ole nimenä kovinkaan kuvaava, vaan bändihän soittaa aika hyvin yhteen, ja vieläpä sen pahemmin mokailematta. Itse sävellykset ovat kuitenkin säveltämisajankohdat huomioiden yllättävän tasalaatuisia ja –vertaisia keskenään.

Harmi vain, että soundipuolella The Handshake on aika kesy. Soundeihin olisi voitu panostaa vähän enemmän, hieman munakkaampi äänimaailma olisi tehnyt ihmeitä. Se mainittu perkussionistikin jää taustalauluineen pelkäksi taustakaiuksi. Nuo tosin ovat pikkumokia, jotka voidaan helposti korjata tulevilla levytyksillä. Minun puolestani nämä miehet ja naiset saisivat kokea tarvetta terapialle toistamiseenkin, niin nähdään mihin tästä bändistä oikein on.