Kuva: The Draft – In a Million Pieces

The Draft – In a Million Pieces

Kun Hot Water Music päätettiin viskata lopullisesti komeroon, päätti kolme neljästä yhtyeen jäsenestä perustaa The Draftin. Bändi jatkaa aika pitkälti siitä mihin HWM oli suuntaamassa eli vahvasti upeisiin laulumelodioihin ja kitarointiin perustuvaa punkrockia, jota post-punkiksikin on haukuttu.

Levy lähtee käyntiin aivan mahtavasti mukaansatempaavalla melodisella New Eyes Open -kappaleella, josta voisi ennustaa levyn radiohittiä. Nimensä mukaan nyt mennään avoimin katsein kohti uutta, vanhan (bändin) jäädessä kauas taakse. Kappale pyörii päässä vielä päivien jälkeen sen kuuntelusta, ja sen voi kuunnella aina vaan uudelleen ja uudelleen. Toinen mieleenpainuva kappale on raastava Alive or Dead, jonka sanoista levyn nimikin on napattu.

Bändiin oli muuten alun perin tulossa soittamaan muuan Brian Baker (Bad Religion, Minor Threat), muttei sitten kiireiltään uskaltanut ryhtyä tähän kunnianhimoiseen projektiin, joten kitaran varteen napattiin Todd Rockhill, ja näin nelikko oli kasassa. Tuottajan pallia oli kuluttamassa monelle tuttu Brian McTernan.

”In a Million Pieces” pitää sisällään kokonaista 12 upeaa tunnelmointia, ja onkin aivan loistava levy tähän syksyn synkkyyteen sadepäivineen. Laulajan sydäntä raastava ääni on kyllä upeaa kuunneltavaa. Levy saattaa olla kyllä monelle vähän turhan popahtavaa ja löysää, mutta aina ei tarvitse paahtaa täysillä kuulostaakseen rankalta. Tästä bändistä kuullaan vielä, paljon.