Kuva: The Destructors - Exercise the Demons of Youth

The Destructors – Exercise the Demons of Youth

Muutama Chambersin julkaisema arvio sitten annoin kritiikkini peterboroughilaiselle Destructorsille. Sama tönkkö (positiivisessa mielessä) meininki jatkukoot ”Exercise The Demons of Youth” -levyn tiimoilta.

Kyseessä on bändin eka LP hurjalta 80-luvulta ja nyt se on julkaistu uudestaan cd-muodossa. 18 biisin debyytti herätti aikalaisissaan myös kiinnostusta, sillä se kohosi Indie Chart Top 10:iin. Tähän uudelleen julkaisuun on otettu mukaan lisäksi 11 bonus-raitaa. En tosin ymmärrä sitä, koska aiemmin julkaistu ”Punk Singles Collections” sisälsi jo nämä soitot. Mutta on lukuisia asioita mitä en ymmärrä, vaikka minulla olisi insinöörien keksimä laite jolla voisi ymmärtää jotain. Levyn punkräime olisi toiminut ihan hyvin ilman bonusbiisejäkin.

Destructors on erittäin poliittinen bändi ja ottaa kärkevästi kantaa asioihin. Biisit kuten Class War, AK 47, Urban Terrorist ja Agent Orange ottavat siinä määrin kantaa, ettei juurikaan kuuntelijaa jätetä arvailuiden varaan. Maailmanpoliittinen tilanne on tällä hetkellä ajautumassa (tai jo ajautunut) kylmän sodan päättymisen aiheutuneesta uusyhtenäisyyden (väli)kaudesta, ”joko puolella tai vastaan” -asetelmaan, joten bändi voi tuntea olevan aina ajankohtainen.

Tähän viittaa myös se, että vaikka Destructors on hankkinut musiikilliset kannustimensa menneiltä vuosilta, jolloin moni ei ollut edes syntynyt, on se edelleen hengessä mukana, jonka todistaa huipputrendikkäät [url=http://www.myspace.com/thedestructorsuk]MySpace[/url]-sivut.