The Crescent - Risti

The Crescent – Risti

Enochian Crescentin, suomalaisen black metallin uranuurtajan ja outolinnun, polun päättyessä jakaantui yhtye kahtia, ex-laulaja Wrathin johtamaan The Black Dawniin ja EC:n jatkumoon uuden laulajan kera, The Crescentiin. Hajoamisen tapahduttua elokuussa 2012 yhtye aloitti uuden levyn nauhoittamiset uuden laulajan, Hellwind Tuonenjoen kanssa. ”
Synkkää”, totesivat Hellwind & co. kun levyä lähtivät tekemään.

Yhtyeessä vaikuttaa uuden vokalistin lisäksi koko entinen Enochian Crescent, mutta musiikki on mielestäni kuin toisesta ulottuvuudesta. Viime kesänä ja alkuvuodesta on The Crescent keikkaillut runsaasti uusia biisejä soitellen, Hornan lämppääminen, tuleva Steelfest ja kymmenet klubikeikat osoittavat bändin aktiivisuuden. ”Pitää takoa kun rauta on kuumaa” -sananlasku pitää taas paikkansa, sillä The Crescent on todella onnistunut pienessä ajassa luomaan itselleen uuden imagon mutta samalla jatkamaan Enochian Crescentin hienoa työtä.

Ja synkkä lopputulos saatiinkin aikaan, kappaleita levyllä on sopivat yhdeksän, ja koko levyn teemana on antikristillisyys ja satanismi. Hellwind Tuonenjoen laulu on karismaattista ja vahvaa, ja luo kappaleisiin omanlaatuisen tunnelmansa (esim. Lilitu). Mieluisin kappale itselleni tältä levyltä on ehdottomasti Maankiertäjä, ovelat sanoitukset ja rytminvaihdokset luovat hienoa fiilistä. Myös ennen julkaisua singlenä lohkaistu Käärmeen Polulla on loppuunkulutettunakin aggressiivinen vetäisy. 
Lopetuskappale, puhtaasti laulettu Risti päättää eepoksen ansaitsemallaan tavalla, hitaasti ja pehmeästi lasketellen ennen lopun aivan helvetin kovaa huutolauluosuutta:

”Orjuuteen, totuuden sortaja
Kuolevat sankarit helvettiin ohjaa
Se ristin kiroukseen johtaa!”

Ja näin päätän tämän Ristin, odotellen tulevia keikkoja verenhurmeisessa mielentilassa ja toivottaen yhtyeelle hyvin saatanallista jatkoa.

[youtube url=EcKhYZnqnhk]